Вече има начин да изпращате съобщения, без да имате обхват или Wi-Fi

26.09.2016, 17:15

Обичаме новите технологии

   
 
Вече има начин да изпращате съобщения, без да имате обхват или Wi-Fi

Със сигурност на всеки се е случвало да му е много належащо да изпрати съобщение на някого, но да няма обхват, Wi-Fi, роумингът да е скъп или пък да не си е платил сметката. Е, вече има решение за този проблем и то се казва FireChat.

Създадено от компанията Open Garden, това приложение позволява лесна комуникация с всеки по света, като единственото, което ви трябва е достатъчно батерия. За целта то използва технологията Mesh Networking, която прехвърля информацията от един телефон, който има инсталиран FireChat, към друг такъв, чрез Bluetooth и Wi-Fi антените на устройствата. Максималното разстояние е 70 метра, като съобщението ще се прехфърля от телефон на телефон, докато достигне крайната си цел. За сигурността не трябва да има притеснения, тъй като цялата информация ще е кодирана, когато преминава през транзитните телефони.

Ясно е, че колкото повече хора си инсталират FireChat, толкова по-лесна и бърза ще е връзката. За момента приложението е свалено от едва 5 милиона души в света, но според създателя му е необходимо само 5% от населението на един град да има FireChat, за да могат съобщенията да достигат получателя си до няколко минути. 

Вижте видеото за по-детайлно обяснение:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ