Xiaomi произведе куче робот на цената на iPhone 12

12.08.2021, 13:00

Стига, бе!!!

   
 
Xiaomi произведе куче робот на цената на iPhone 12

Изглежда, че Robo Dogs на Boston Dynamics вече не са последен писък на модата. Xioami бързо нахлу в тази ниша, показвайки своята версия на механичен домашен любимец. Ето какво знаем за китайското роботизирано куче, наречено CyberDog.

CyberDog е базиран на платформата NVIDIA Jetson Xavier, която се използва в роботиката. Също така, кучето-робот има много различни модули:

• Неговите сервомотори, монтирани на краката, са разработени от Xiaomi;

• С помощта на камерата Intel RealSense D450 кучето може да разпознае дълбочината на пространството;

• Основният обектив на CyberDog е ултра широкоъгълно "рибешко око";

• Кучето е оборудвано с GPS модул и куп сензори за ориентация в пространството. В допълнение, роботът има три USB-C конектора и HDMI порт за свързване на допълнителни сензори или панорамни камери.

CyberDog тежи 3 килограма и се движи със скорост 3,2 m / s. Роботът на Boston Dynamics е малко по -бърз, но тежи повече. Xiaomi твърди, че кучето им е в състояние да анализира терен в реално време, да създава маршрути, да избягва препятствия и да следва собственика си, както и да прави трикове.

Колко ще струва робото кучето Xiaomi? Първите хиляда китайски роботизирани кучета ще бъдат продавани на цена от 9999 юана (1550 долара). Известният Spot от Boston Dynamics струва 74,5 хиляди долара. Цената на кучето на Xiaomi е сравнима с цената на iPhone 12 Pro Max с 256 GB памет.

***

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ