Tembo The Badass Elephant – слонът, моят касапин...

31.07.2015, 10:18

Добрите, лошите и Тембо

   
 
Tembo The Badass Elephant – слонът, моят касапин...

Лятото обикновено е период, в който се появяват част от най-странните продукти на териториите на гейм индустрията. Такъв е и настоящият случай.

Tembo The Badass Elephant има име за милиони, но, за щастие, е и една от най-свежите платформени игри за последните няколко години. Заглавие, което определено ще зарадва хардкор ориентираните почитатели на жанра.

Така де, как да не ти привлече вниманието софтуерен продукт, в което играеш като badass слон, носещ името Тембо, който пори орди от гадове все едно са кегли, подредени специално за неговата поява на дигиталния подиум.

1545385

Как да не харесаш игра, в която сюжетната линия е представена единствено в картинки – без софистицирани истории, без тонове текст. Просто мощните лоши, слабичките добри и слон, в чиято направа е участвал и вездесъщият Рамбо. Продукт, вдъхновен от екшън киното на 80-те години на миналия век.

Плaтформингът в играта е стегнат, а скоростта, с която се развива действието, и нужният тайминг напомнят на класиката на Nintendo Donkey Kong.

Последното не е случайно, предвид факта, че зад играта стои студиото, което разработва Pokemon игрите за Nintendo - Game Freak. В случая обаче токийският разработчик работи с бившия конзолен хардуерен производител SEGA.

1545387

Трудността е относително висока, което, както отбелязах, ще се понрави на хардкор почитателите на жанра.

Особено по-късните нива изискват прецизност, която може да откаже по-слабите играчи.

Нивата са общо 18 и в зависимост от качествата ви като играч, преминаването им ще ви отнеме между 4 и 6 часа. Често пъти, за да продължите напред, ще трябва да повторите дадени нива с идеята да съберете бонуси, които сте пропуснали първия път.

Между 4 и 6 часа може и да не звучи като респектиращо число, но цената на Tembo The Badass Elephant е една четвърт от тази на стандартните ААА заглавия и предлага основно олд-скул забава, която в днешно време е позабравена от мнозина.

1545389

Визуално положението е цветно – продуктът на SEGA и Game Freak няма да спечели награда за графични постижения, но, от друга страна, визията реално няма и ясно отчетливи негативи. Нещо повече – някои от нивата са толкова пъстри и искрящи, че ще ти се прииска приключенията на слона Тембо да бяха реализирани във вариант на виртуална реалност.

Звукът го има и, подобнo на графичната част, си върши работата.

1545384

Tembo The Badass Elephant е рядка за 2015 година порода игри, издавани и разработвани от неинди издатели и разработчици. В нея обаче се усеща инди излъчването – свободата, която са имали момичетата и момчетата от Game Freak, им е дала възможност да бъдат изцяло себе си, изготвяйки отлични няколко часа дигитално забавление.

Ако си фен на олд-скул платформърите като Donkey Kong, Earworm Jim или Sonic, инвестирай смело и безотговорно. Tembo The Badass Elephant се предлага във вариант за PS4, Xbox One и PC.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ