Lyonheart K - модерен прочит на Jaguar E-Type  13 Виж всички снимки

24.02.2012, 19:14

   
 

Класическият Jaguar E-Type беше смятан за един от най-красивите автомобили на всички времена, най-вероятно именно това е вдъхновило дизайнерите Робърт Палм и Бо Золанд за проекта Lyonheart K, който има за цел да съживи този ретро звяр, но изцяло в духа на съвременните технологии от най-висок клас. Целта на суперавтомобила Lyonheart K е също така да съживи британската традиция при спортните автомобили и, съдейки по това, което виждаме, Палм и Золанд са на прав път.

Lyonheart K притежава свръхолекотена каросерия от карбонови нишки, която покрива също доста олекотено алуминиево шаси. Автомобилът е захранван от 5-литров V8 двигател, който е способен да произведе мощност от 540 конски сили и въртящ момент от 680 Нм. И тъй като "лъвското сърце" (от англ. Lionheart - лъвско сърце) на Золанд и Палм тежи скромните 1 575 кг., а под капака му ръмжи чудовищен двигател, то автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч. за невероятните 3.9 сек. Електронен ограничител обаче обуздава тази мощ и максималната скорост, на която Lyonheart K е способен, е 300 км/ч.

Към този невероятен ретро дизайн и животинската мощ на автомобила добавяме екстри като 20-инчови алуминиеви джанти и задни LED светлини. За интериора също е помислено и в него личи намерението на дизайнерите да доставят на притежателя на Lyonheart K усещането за неземен лукс и неповторим комфорт. Тапицерията е издържана в кожа от най-високо качество, а основна част в интериора заемат полирани дървени и алуминиеви елементи.

Единственият недостатък на Lyonheart K е, че струва около половин милион евро т.е. 495 хиляди от европейската валута. С други думи официално отваряме дарителски фонд под надслов "Lyonheart K за Div.bg", в който можете да вземете участие с неограничени по размер дарения - целта е ясна, да си закупим едно Lyonheart-че за нуждите на редакцията.

Източник: Autoblog

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ