LEGO с лика на Зеленски се бори с войната в Украйна

22.03.2022, 17:00

И малки коктейлчета Молотов!

   
 
LEGO с лика на Зеленски се бори с войната в Украйна

LEGO е огромна част от нашето детство. Гoлеми и малки по целия свят строят всевъзможни къщи, замъци и куп други прокети, които донякъде наподобяват дори сюжти от живота ни.

След започването на войната в Украйна, милиони животи бяха буквално сринати. С 3 милиона души, напуснали родната си страна, стотици починали и хиляди, които мечатят за по-добро утре, хората по целия свят се опитаха да съберат средства и да предложат помощ на Украйна. Един от тях е Citizen Brick, който е проектирал няколко подобни на LEGO фигурки със символите на съпротивата, за да събере пари за медицински доставки в Украйна.

Citizen Brick е магазин в Чикаго, който проектира персонализирани LEGO фигурки, но те не са част от бранда LEGO. Тяхната мисия е да правят неща, които LEGO не предлага.

2352536

Те решават да направят модел на украинския президент Владимир Зеленски, както и да създадат малки коктейли LEGO Молотов. Те се стремят да почетат и да бъдат солидарни с онези, които все още остават в Украйна, борещи се за живота си.

2352535

Компанията публикува снимки на фигурките на страницата си във Facebook, казвайки, че "в светлината на скорошната инвазия в Украйна от руската армия, Citizen Brick решawa да набере дарения, за да помогне на украинските бежанци". Хората можеха да закупят коктейла Молотов за 10 долара и минифигурката на президента Владимир Зеленски за 100 долара.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ