Apple потвърдиха, че iPhone ще има USB-C зарядно, за да отговаря на законодателството на ЕС

28.10.2022, 10:05

Не може да бъде!

   
 
Apple потвърдиха, че iPhone ще има USB-C зарядно, за да отговаря на законодателството на ЕС

Apple потвърдиха, че ще оборудват бъдещите модели на iPhone в Европейския съюз с USB-C порт, за да спазят новия регламент, че всички телефони, продавани в страните на ЕС, трябва да имат USB-C зарядно устройство.

В интервю за Wall Street Journal, старши вицепрезидентът на Apple Грег Джосвиак каза, че компанията ще трябва да се съобрази с новия регламент, но поясни, че ще го направи, защото няма няма друг избор. Той добави, че зареждащите устройства до голяма степен създават екологичен проблем, тъй като потребителите, които изхвърлят оригиналните си и вече остарели Lightning кабели, ще доведат до генерирането на много отпадъци.

"Правителствата правят, каквото решат. Очевидно ще трябва да се съобразим. Ние нямаме избор - правим го, за да спазваме местните закони. Но, знаете ли, ние смятаме, че подходът би бил по-добър за околната среда и по-добър за нашите клиенти, ако правителството не се налага толкова.", заяви Джосвиак.

Новият закон на ЕС има за цел всички електронни устройства да използват USB-C портове до 2024 г. Целта е да се позволи на хората, използващи множество устройства, да зареждат надеждно телефони, таблети, преносими конзоли за игри като Switch и други зареждащи се технологии с универсални портове и кабели, вместо да се налага да използват няколко в различни марки. Телефоните на Apple използват предимно Lightning кабели от появата им през 2012 г.

По-рано анализатори обаясниха пред CNBC, че iPhone устройствата, планирани да бъдат пуснати през 2023 г., могат да бъдат оборудвани с USB-C зареждане и че Apple вероятно ще въведе стандарта в световен мащаб, не само в Европейския съюз.

 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ