Android крие нещо от вас

06.09.2020, 14:00

Скрити функции, които могат да ви бъдат много полезни и забавни

   
 
Android крие нещо от вас

Вероятно използвате смартфона си всеки ден и използвате популярните сред всички приложения за комуникация. Ако сте собственик на Android, имаме изненада за вас. Оказва се, че операционната система крие в себе си забавни и полезни функции, които веднага ще ви се прииска да изпробвате.

Пестене на батерията

Повечето устройства на Samsung спират автоматичното открояване на пиксели, когато изображението на екрана е ви е тъмно. Точно това ще пощади батерията ви за по-дълъг период от време.

Текст към реч/Text to speech

Ако ви мързи да четете, който и да било текст можете да го изслушате. Единственото, което трябва да направите е да отидете в Настройки /Settings/ -> Достъпност /Accessibility/ и включите опцията Текст-към-реч /Text-to-Speech/.

Дистанционно

За целта трябва да отидете Настройки /Settings/ -> Сигурност /Security/ -> Администратор на устройство /Device Manager/ и да активирате квадратчето срещу Администратор на устройство. Тази функция ще ви позволи дистанционно да заключите телефона и и да изтриете данни от друго отдалечено устройство.  В случай, че загубите телефона си или бъде откраднат, можете да го намерите и да го блокирате, без да губите данните си. Просто посетете сайта.

Скрита игра

Намирането ѝ е трудно и ако не знаете точно как да достигнете до нея, няма как да разберете, че изобщо съществува. отидете на Settings (Настройки) ->About phone(За устройството) и няколко пъти бързо натиснете Android version (Версия на Андроид). На дисплея ще се появи бяло човече с рогца. При бързото му натискане ще се отвори и забавна игра.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ