Alpina преработи шеста серия на BMW  8 Виж всички снимки

03.12.2011, 16:10

   
 

Има още доста време до 2013 година когато BMW M6 ще се появи в шоурумовете на официалните представители на германската автомобилна легенда по света. За да успокоят страстите на ентусиастите до тогава, Alpina представиха B6 Coupe по време на автомобилното изложение в Токио.

Под предния капак на този красив звяр се крие 4,4-литров, V8 битурбо двигател, който съвсем спокойно може да произведе впечатляващите 540 конски сили при 5 500 оборота на минута. Синята машина е способна да достигне до 320 км/ч., като ускорението от 0 до 100 км/ч. постига само за 4,4 секунди.

Трансмисията е 8-степенна автоматична със спортен характер, като за по-сложно технологично звучене към характеристиката ѝ са добавени описания като ZF 8HP70 Switch-Tronic, които си имат работа с максималния въртящ момент от 700Nm, предаван към задните колела.

Към B6 от Alpina са предвидили и спортен аеродинамичен пакет, който ще добави преден спойлер от карбон, както и заден такъв. Налице са специално разработените от Alpina системи, като Drive performance control, която подсигурява електронното регулиране на амортисьорите, и Dinamic Drive (активни стабилизиращи щанги).

Дизайнерите на баварците са разработили и специални 20-инчови джанти, обути с гуми Michelin Pilot Super Sport.

При отварянето на вратите се открива блестяща гледка, която грабва моментално. Тук не сме много сигурни от къде е дошло вдъхновението за коженият салон в синьо-бяла цветова тема, но сме убедени, че дизайнерите нямат нищо общо с Alex P. и едва ли са слушали "Синьо-бело". По-скоро става дума за небе, облаци и огромни височини, до които купето B6 със сигурност щеше да достигне, ако беше самолет. За сметка на това интериорът и представянето на автомобила са способни да внушат подобно усещане у шофьора и пътниците, за което поздравяваме експертите в Alpina.

Нямаме представа все още каква ще е цената на BMW B6, но с настъпването на новата година ще разберем със сигурност. Докато се подготвим да ви дадем тази информация, вие можете да разгледате галерията ни и да ни кажете сигурни ли сте, че искате да знаете ценатана синьо-белия автомобил.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 03.03.2012 | 12:25
3 Ми к'во да ви кажа... оттук задниата прилича малко на Пежо, а отпред прилича на... нещо смачкано :|
от Не е посочен | 03.03.2012 | 12:17
2 Не им ли омръзна от алпина да слагат тия грозни джанти...
от Не е посочен | 05.12.2011 | 20:24
1 аз вече му  изработвам пластмасите  в чехия
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ