Acabion - бъдещето на автомобилите вече известно!  5 Виж всички снимки

26.07.2011, 09:58

   
 

Какво ни очаква през следващите 150 години, не искам да знам, но тъй като съм на автомобилна вълна склонността ми да вперя поглед в бъдещето и да развинтя малко фантазия е повече от голяма.

Виждали сме какво ли не в научнофантастичните филми и дори не мога да предположа какво си е представял всеки от вас под влиянието на видяното в тези филми. Това, което ме интересува точно в момента, е има ли наистина реален представител от автомобилния свят на бъдещето? Има ли автомобил, превозно средство или каквото щете го наречете, което да се движи с повече от 350км/ч? (Използвам тези цифри, визирайки последния рекорд за максимална скорост на автомобил.)

Изглежда сякаш на светлинни години идеята да се движим по улиците или по специално проектирани трасета със скорост от 600км/ч., а какво да говорим за невъобразимите 20 000км/ч. Интересна хрумка от моя страна?

Не, това е реалност или поне предстои да бъде, защото геният, който стои зад този наистина амбициозен проект, е повече от сигурен, че ще създаде революция в транспорта в бъдеще време. Всичко вече се случва и до 2015г. много вероятно ще можем да управляваме "сертифицираните наследници на автомобилите". Това са думите на автомобилния инженер Питър Маскъс, който е разработил наистина скоростни превозни машини, изключително наподобяващи малък реактивен самолет, но с тази разлика, че това превозно средство е с набор от гуми и е предназначено да се използва от "обикновени" хора като мен, вас.

Не си обяснявам, как експерт с огромен стаж в компании като BMW, Ferrari и Porsche може да бъде отегчен от света на автомобилите?

Не е необходимо да си го обяснявам, за Маскъс отегчението от автомобилната индустрия е факт. Съвсем, съвсем скоро и това, в което предстои да се превърне автомобила, ще бъде факт.

Сигурността и увереността на думите ми идва от GTBO VIII – електрическа амалгама, която мога лесно да нарека "мото-лет" или "само-циклет". Мисля, че схванахте идеята. Както и да го нарека, важното е, че максималната му скорост е 603км/ч., може да се движи по всякакъв вече съществуващ път и може да използва всяка инфрастуктурна система за придвижване. Представяте ли си 20 пъти по-ефективно превозно средство от текущите автомобили и учудващо по-безопасно от тях? (не знаем в колко пъти повече). От швейцарската компания- производител "Acabion” твърдят, че дори при скорост 20км/ч. превозното средство, познато вече като Acabion, е с 8 пъти по-голяма ефективност от която и да било изцяло електрическа кола. В проценти това означава +800%.

По-динамичен, по-безопасен и по-бърз от всичко съществуващо. Звучи като сън и в този момент се появи едно 15 с шест нули отзад, което моментално ме върна в сегашната реалност. Маскъс успокоява:

"За серийните превозни средства цената ще се намали с редуцирането на цялостната ексклузивност и с намаляването на мощността на стандартните ни модели (700 или 800к.с.) за обикновените региони и, разбира се, с масово производство.”

Освен да се помоля до 2015г. интересът наистина да нарасне максимално и хората буквално да полудеят по тази машина, за да може везната "производство-цена" да се наклони в моя, а и във ваша полза.

В "другото" измерение Маскъс продължава да мечтае и да вярва в мечтите си, като е готов да изгради "трафик мрежа" от вакуумни тунели за проекта "2100".

"Два тунела между Ню Йорк и Париж с диаметър 1.5м., използващи магнитната сила и напълно автоматично контролирани, ще дадат на хората възможността да се придвижват с Acabion от Америка и Европа три пъти по-бързо в сравнение с днешните самолети.”

Не мисля, че ще доживея до тогава, за да пътувам с 20 000км/ч., но за сега и 603 са ми достатъчни.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ