4 довода Rolls-Royce Dawn да е "Най-секси колата, създавана някога"

01.10.2015, 11:45

Вечният символ на лукса

   
 
4 довода Rolls-Royce Dawn да е "Най-секси колата, създавана някога"

Rolls-Royce винаги е бил символ на лукса, независимо през какви етапи е минавал в своето развитие. Британската компания, собственост на BMW, отдавна не създава просто коли, с които да се придвижиш от точка А до точка Б, а предлага на своите клиенти произведения на изкуството с прецизно подбрана цена, гарантираща, че тези автомобили няма да се срещат под път и над път и ще запазят луксозния си статут.

Две години след премиерата на Wraith, сега под светлините на прожекторите застава новият Rolls-Royce Dawn. Разбира се, и този модел е крайно специален, освен това се носи слух, че е най-секси колата, създавана някога. Нека видим защо е така.

1575469

1. Свръхтехнологичен екстериор

Rolls-Royce Dawn превъзхожда предишните свои "колеги" с факта, че технологично е много по-напред от тях. Разбира се, автомобилът е повлиян от BMWособено в системата за нощно виждане, която засича топлината от тела на животни и хора, радарната круиз-контрол система и адаптивните LED светлини. Но едно от най-впечатляващите качества на Dawn е осемскоростната автоматична кутия, снабдена с GPS.

1575468

2. Ултра луксозен интериор

1575467

Едно от нещата, които рязко отличават Rolls-Royce от другите автомобили е неговият интериор. Производителят гарантира, че за изработката на тези автомобили се използват най-фини и качествени материали и при Dawn няма изключение. Заедно с едва ли не задължителните кожени и дървени елементи, новият модел е снабден и с последни технологични нововъведения. 10.25-инчовият инфотейнмънт екран, който се управлява от Spirit of Ecstasy джойстик, снабден с BMW iDrive е само една от впечатляващите джаджи в Rolls-Royce Dawn.

1575464

3. Кабрио!

Rolls-Royce Dawn е кабриолет като никой друг. Всички обичат кабриолетите, а когато са толкова луксозни, изборът е категоричен. Впрочем производителят е дал име на отварящия механизъм на покрива - "Тихият балет" ("Silent Ballet"). Покривът се сгъва изцяло за по-малко от 22 секунди в движение с максимум 50 км/ч.

4. Мощен и тих двигател

Въпреки че под капака е вкаран изключително мощен звяр, неговият рев за всички наоколо, както и за самия шофьор е учудващо тих. Rolls-Royce Dawn е снабден с twin-turbo 6.6-литров V12 двигател, същият като при Ghost. Автомобилът достига 100 км/ч само за 4.9 секунди.

Е, смятаме, че ще се съгласите с нас, че Rolls-Royce Dawn заслужава да бъде наричан "Най-секси колата, създавана някога". И цената му не е лоша - близо 350 000 долара.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ