12 машини, които показват докъде е стигнало съвременното фермерство 12

25.12.2015, 12:44

Някои от тях искрено ни плашат

   
 
12 машини, които показват докъде е стигнало съвременното фермерство

Фермерството съществува не само на телевизионния екран в сълзливо-захаросани "риалити" предавания. Това си е важен отрасъл, в който работят много хора, за да изхранват много семейства. Развитието на технологиите, което задвижва целия свят, не е подминало и този на специалистите, които обработвата земи и произвеждат различни овошни култури и зеленчукови насаждения. Именно тези пичове си служат с едни от най-яките машини, които сме виждали.

Разбира се, като пълни лаици, които нищо не разбират от отглеждане и обработване на земята, ние се кефим на машините, които почти изцяло са заменили човешкия труд. Почти.

Вижте няколко от тях, които искрено ни впечатлиха. Някои ни плашат, не го крием.

1. Бране на маслини

Това е по-малка машина, която в никакъв случай не е връх на технологията, но ни допада фактът, че е простичка и ефективна.

Ако ви мързи и предпочитате да изчакате маслинките сами да си паднат, можете да използвате тази "прахосмукачка", която просто минава и ги събира, без да ви носи болки в кръста.

Третото видео показва ED-209 - гигантска машина, която "поглъща" цялото маслиново дърво, разтриса го и след това го пуска.

2. Бране на моркови

На това му се вика мощна машинария. Тъй като не е необходимо да се пази неядливата част на моркова, тази машина буквално помита всичко, което ѝ се изпречи на пътя.

3. Отглеждане и бране на ябълки

За да се разоре добре почвата около ябълковите дръвчета, сосбтвениците на по-големи земи използват специални машини. Тази е направена достатъчно висока, за да минава над дръвчетата.

Когато дойде време ябълките да бъдат набрани, действието може да се извърши с машина, която кара плодовете да подскачат като пуканки.

И ако горният метод е груб и наранява ябълките, то най-сигурният начин плодът да остане здрав и с красив външен вид си е ръчното бране. Само че и там без машини не може да се мине.

4. Бране на ягоди

Ягодите са едни от най-деликатните плодове, а и са най-близо до земята. Най-хитрият начин е да се отглеждат в специален контейнер, а самите плодове да растат извън него, за да се берат по-лесно.

5. Бране на гъби

Не ви ли се струва, че скоростта на тази машина е толкова голяма, че спокойно може да изстрелва гъбите като куршуми?

6. Рязане на дървета

Тази машина реже дърветата все едно са от пластмаса. Плашим се и то съвсем искрено!

7. Бране на лалета

На цветята не им е по-лесно, отколкото на дърветата. Много е романтично да подариш букет от лалета на любимата, нали? Е, няма грам романтика в брането на тези красиви цветя. Вижте.

8. Бране на царевица

Брането на царевица не се извършва от една, а от няколко машини едновременно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ