Щури идеи за туризъм в Източна и Централна Европа

21.08.2019, 09:00

Безумие!

   
 
Щури идеи за туризъм в Източна и Централна Европа

За голяма част от чужденците идеята да пътуват по разбитите славянски пътища е приключение само по себе си, докато други смятат, че дори пресичането на улица на Балканите ще ги постави в опасна за живота ситуация. Малко са тези хора, които знаят, че има много по-вълнуващи и опасни дестинации в тези региони, подходящи само за изключително отегчените смелчаци-адреналинови наркомани, които копнеят за наистина луда ваканция.

Пътешествие из руските вулкани

2177451

На руска земя има над сто вулкана и не всички от тях са изчезнали. Няколко компании предлагат обиколки за най-гладните за приключения авантюристи. Те обаче не са никак евтини.

Радиоактивна разходка в Припят

2177452

Радиацията, освободена от експлозията на украинската електроцентрала Чернобил, няма да изчезне скоро. За щастие, днес тя не е толкова смъртоносна, колкото преди няколко десетилетия. Изненадващо е, че повечето организирани екскурзии са доста евтини, около 100 евро. Но не очаквай да видиш триглави животни или създания като от филмите на ужасите.

Разтърсващо песещение на Аушвиц I и II

2177448

Различни части от концентрационните лагери в Полша са отворени за публични обиколки, включително скандалните газови камери и местата за спане на затворници. Средните хора биха намерили тези обиколки за отблъскващи.

Най-студената обиколка в Сибир

2177450

Оймякон е известен с това, че е един от най-студените и същевременно постоянно населени региони на планетата! Селото и околностите ще ви възнаградят със спомени за цял живот. Пътеката до селището всъщност включва походи по замръзнала река, която се превръща в напълно функциониращ леден път през снежните месеци. Ледът достига около 2 метра дълбочина, а температурите над повърхността са поне -50 градуса по Целзий. С други думи - да, наистина е адски студено!

Ядрени бункери в Нова Хута

2177446

За онези от вас, които не са запознати с подземния план на Нова Хута, според легендата ядрените бункери под този квартал в Краков са повече от 250 и вероятно не всички са открити. Те са построени през средата на 1900 г., когато Студената война заплашва да прерасне в Трета световна война. За щастие на цялата планета, това не се случва, но идеята да има толкова много убежища за извънредни ситуации е някак успокояваща. Някои от тези бункери са отворени за посетители и имат забележително ниски такси за вход - около 10 евро.

Гмуркане в клетка с акули в Хърватия

2177449

От всички славянски страни Хърватия е тази с най-голям брой атаки и наблюдения на акули. По време на обиколката на хърватските брегове морските биолози ще ви запознаят с всичко, което трябва да знаете за тези хищници, докато водачите ще се уверят, че си напълно обезопасен през цялото си преживяване. И въпреки това участието в нещо подобно ще повиши нивата на адреналина ти, независимо от безопасността.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ