Ще продаде ли Ламбо мола?

15.09.2011, 13:29

   
 
Ще продаде ли Ламбо мола?

Хиляди сърца са разбити. Майки и деца плачат неудържимо. Причината е, че се забавя началото на новия сезон на един от най-успешните български телевизионни сериали - "Стъклен дом". Проблем около продукцията няма, всичко върви по план, феновете така или иначе вече тръпнат в очакване, изобщо - аха, аха да започне. Да, но един от главните актьори иска отново да се пробва в политиката. Стефан Данаилов е кандидатът на Коалиция за България за вицепрезидент на страната.

По принцип политиката не е любимата ми тема за разговори, но сега няма как да подмина случващото се в България, а именно предстоящите местни и президентски избори. Както всяка година, така и тази, сред познатите политически фигури се намъкват и няколко публични личности. Стефан Данаилов е една от тях.

След ударното начало на "Стъклен дом" всички си мислехме, че Ламбо разумно се е върнал към актьорската професия и при това го направи със стил. Персонажът Димитър Касабов чудесно "легна" на възрастта и опита му и беше възможно най-достойното завръщане на екран. Преди години Стефан Данаилов беше млад и предизвикваше въздишки и "пеперуди в стомаха" на много българки (и някои италианки). Сега актьорът се върна на екраните на същите тези дами и им припомни младостта. Но, о, Боже! Изведнъж се оказа, че Ламбо не желае да скъса с политическата си кариера. А решението му обърка много негови фенки, сценаристите на сериала, продуцентите и някои политици.

Часове след обявяването на кандидатурата за вице, в централата на ул. Позитано 20 са започнали да валят, а може би и да долитат, писма от симпатизантки на партията и на самия Данаилов. Съдържанието им е повече от любопитно - те молят любимеца си, който в сериала е собственик на мол, да продаде имота си, защото подобно финансово благосъстояние не е типично за представител на социалистическата партия. "Ламбо, продай мола!", гласят някои от призивите на т.нар. "червени бабички" или просто симпатизантки на КБ. За тях кандидатът за вицепрезидент на България, при това социалист, не може да бъде толкова богат, макар и наужким.

Не знам в действителност какви са имотите на Стефан Данаилов, но явно не са особено фрапиращи, щом симпатизантите на партията искат да го лишат от измислените му придобивки. Да речем, че Ивайло Калфин и Данаилов спечелят изборите. Тогава питате ли се какво ще им бъде на сценаристите на сериала? Още в началото на "Стъклен дом" персонажът на Ламбо беше "убит", а второ негово усмъртяване би било малко прекалено. Да изчезне безследно пък ще е нереално. Голяма дилема ще настъпи за екипа на сериала, но за това никой не мисли.

И все пак, Данаилов не е спрял снимките на "Стъклен дом", което може би значи, че няма да се откаже от имотите си. Въпреки молбите на своите фенки. Каквото и да се случи на изборите, който и да победи, аз лично си вадя един извод: очевидно веднъж умиришеш ли се на политика, после цял живот търсиш аромата ѝ.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ