Ще ви качим на борда на совалката "Дискавъри"

26.04.2012, 12:33

   
 
Ще ви качим на борда на совалката "Дискавъри"

Хайде, признавайте си – като малки и вие сте искали да станете космонавти, нали?

Ние буквално си умирахме да си представяме как сме част от екипажа на "Стар Трек" или как се изстрелваме на авантюристична експедиция в Космоса, облечени в бял гащеризон с цип. Най-вече обаче ни привличаше идеята да "командваме" совалката. Тази космическа машина винаги е грабвала по особен начин вниманието ни с безбройните копчета и команди, които се използват за управлението ѝ и които в нашето съзнание са си чисто предизвикателство. А как се реагира на едно предизвикателство? С гордо вдигната глава и може би репликата "Приемам" (Challenge accepted, според Барни Стинсън).

Сега, приятели, сме на път да осъществим детската си мечта. Космическата совалка "Дискавъри" (най-старата совалка във флотилията) скоро ще се пенсионира в музея Смитсониън, където всеки ще може да ѝ се наслади. Но не си мислете, че сме се запътили като зомбирани към Вашингтон. Почти инфантилното ни вълнение дойде от специалния сайт, който ни позволи да застанем на борда на "Дискавъри", като я разгледахме детайлно. Онлайн 3D обиколката, която и вие можете да направите тук, дава уникалния шанс да видите вътрешността на совалката от всеки възможен ъгъл и почти да натиснете всяко копче, което пожелаете. Издаваме тайната – можете да zoom-вате до такава степен, че успявате да прочетете и най-малкия надпис по таблата.

Дори и да сте нямали мечти като нашите, заслужава си да отделите известно време на този експонат, най-вече защото не се знае дали ще имате възможността да го видите на живо, а сайтът с 3D обиколката няма да е достъпен вечно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 27.04.2012 | 10:51
3 Искам наистина на такъв кораб :)
от Не е посочен | 27.04.2012 | 10:36
2 Ама аз наистина като малък исках да стана космонавт :)
от Не е посочен | 27.04.2012 | 09:45
1 ето какво имаме всички предвид като кажем,че някоя нова кола примерно е като космически кораб
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ