Шокиращи факти за живота на големите писатели

Ясно е, че е хората на изкуството са странни извратеняци

   
 
Шокиращи факти за живота на големите писатели

Писатели, художници и композитори - всички имат нещо чудно и болно. Като започнем от ухото на Ван Гог и минем през голия Виктор Юго, няма как да не изпаднем в лек мисловен потрес.

Джордж Гордън Байрон, VI барон Байрон

Странният Байрон е бил известен с необичайната си красота. Освен гениален писател обаче, той е бил известен и с бурния си живот, изпълнен с кръвосмешения, безкрайни пирове и хомосексуални връзки.

Според някои източници, само за една година във Венеция той е ощастливил 250 жени.

Притежавал е необикновена колекция – кичури от интимните части на любимите жени.

Ърнест Хемингуей

Безпорно, Хемингуей е титаничният мъжкар на световната литература. Но зад осеяния с приключения живот и безкрайния празник сред лов, фиести и корида се крие един не дотам щастлив живот.

Когато бил дете, майката на Ърнест го обличала като момиче. Косата му била дълга и досущ приличал на сестра си Марселин. Години по-късно Хемингуей хваща най-малкия си син да се облича с женски дрехи, а по късно той става травестит. Това е една от най-големите мъки на писателя.

Чарлс Латуидж Доджсън (Джак Изкормвача???)

Противоречиви са сведенията около Чарлс Доджсън, познат повече като Луис Карол. Авторът на вечната "Алиса в Страната на чудесата" е страдал от блатна треска, цистит, лумбаго, екзема, фурункулоза, артрит, плеврит, ревматизъм, безсъние, частична епилепсия и още куп заболявания. По ирония на съдбата на името на най-известната му книга кръщават менталното заболяване "Алиса".

Поради странни излияния в своите лични дневници, много изследователи сериозно вярват в тезата, че именно той е бил Джак Изкормвача, който така и не е разкрит.

Оскар Уайлд

Оскар е принцът на 19 век, една от най-големите знаменитости на своето време. В анкета на BBC британците го обявяват за най-остроумния си сънародник, поставяйки го пред великия Шекспир и легендарния Чърчил. Прекарва 2 години в затвора за непристойно поведение и хомосексуализъм, там пише и своето гениално есе "От бездната".

Отхвърлен е от обществото и умира в крайна бедност заради непристойно поведение.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ