Шантави, по-шантави и мега шантави пътни знаци по света

17.04.2015, 11:47

Но не и у нас...

   
 
Шантави, по-шантави и мега шантави пътни знаци по света

Различните държави си имат свои специфики и правилата за движение по пътищата са една от тях. Ако пътувате често до различни дестинации и не искате да се чудите на полета на творческата мисъл, сътворила пътните знаци в някоя държава, то е време да се запознаете с тяното значение.

1494624

САЩ

Това не са хора, криещи се от въздушна бомбардировка, а знак, указващ, че на пътя е възможна внезапната поява на нелегални имигранти. Може да се види около пограничните зони на всички щати, граничещи с Мексико.

1494619

Румъния

Този знак може да бъде видян в румънския град Печичa и както може би се досещате, предупреждава водачите за възможна поява на пияни люде по пътищата.

1494621

Оман

Не, това не е новото лого на НАСА, а обикновен пътен знак, предупреждаващ водачите в Оман, че по пътя е възможно да се образуват пясъчни дюни.

1494623

Швеция

Пътният знак, напомнящ на мишена за биатлон, всъщност предупреждава за пресичащи хора с нарушено зрение.

1494625

Още една интересна мишена от Швеция - вариантът за дартс указва, че трябва да се озъртате за пресичащи с нарушен слух.

1494627

Белгия

С този знак в Белгия ви се забранява да използвате автопилота на автомобила си, а към него задължително върви табелка, указваща масата на автомобилите, за които това ограничение е в сила.

1494629

САЩ

Макар лайкването на снимки в социалните мрежи по време на шофиране също да е забранено, този знак се използва, за да преупреждава, че в определения участък от пътя е забранено да се спира, за да се взимат стопаджии.

1494618

Германия

Табелка, предупреждаваща за появата на мигриращи жаби по пътя. Интересно дали гърмят силно, когато минете през тях?

1494626

Словения

Учениците в тази държава са толкова взривоопасни, че за да се предпазите от тях, са нужни знаци като този тук.

1494622

Чехия

Ако изненадващо се нахакате с бясна скорост в участък от пътя с гъста мъгла, то това е защото сте пропуснали да видите пътния знак, предупреждаващ за наличието на участък с мъгла.

1494628

Австрия

Този знак не предупреждава за наличието на растафари на пътя, а показва, че при червен сигнал на светофара трамваят може да завие наляво, а при жълт - надясно.

1494620

ЮАР

В африканската държава стават прекалено много инциденти с крайпътни търговци и този знак указва местата, където е забранено да опъвате сергиите си, ако ви е мил животът.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ