Чуй дебютния албум на Дейвид Линч

03.11.2011, 14:50

   
 
Чуй дебютния албум на Дейвид Линч

Дейвид Линч е огромен! Ако по някаква нелепа случайност не знаете кой е той – това е режисьорът на "Синьо кадифе" (1986), "Мълхоланд драйв" (2001) и "Гумена глава" (1977). Неговата работа е толкова силно белязана от марката "Линч", че каквото и да прави, то няма как да бъде мейнстрийм или дълбоко в коловозите на стандартното.

Ако изобщо някой човек може да бъде наречен наистина артист, то това би трябвало да бъде именно Дейвид Линч, който е разпрострял усещанията, вижданията и цялото си желание в няколко различни сфери. Като започнем от рисуването, киното, фотографията, писането и стигнем до музиката. "Открай време Дейвид Линч работи с Анджело Бадаламенти по саундтрака на своите филми, а за да ви дадем най-точна илюстрация за резултатите от съвместната им работа, ще ви препоръчаме да чуете отново музиката в "Туин Пийкс"." Това пише в различни статии по повод излизането на албума. А аз го слушам в момента и бавничко потъвам в някакво особено душевно състояние, до което по принцип ме докарват произведенията на американския артист. Албумът се казва "Crazy Clown Time" и спокойно мога да кажа, че да, той е дебютен, но дебютантът има много сериозна предварителна подготовка в музиката.

За всички, които познават добре Линч и очакват определени неща от него, ще кажа, че няма да останат разочаровани. Музиката е писана, изпълнена и продуцирана от него, следователно е изцяло Линчовска.

Едва ли дебютният музикален албум на режисьора ще бъде кой знае колко продаван, защото, точно както и филмите му, той не е насочен към всички. Даже напротив. Имам чувството, че е насочен към възможно най-малко хора. Онези, които са способни да слушат и да виждат музиката му, онези, които по принцип се припознават в работата му. Те са хората, които ще оценят посвоему музиката. Но всеки от тях ще изживее по различен начин всичко, което се случва около "лирическия герой" на Линч.

Музиката му навява спомени за самота, алкохол, дрога и хоризонтално положение на тялото. Но такива са моите асоциации. Струва ми се, че всеки ще преживее различни неща с "Crazy Clown Time", а някои от вас може би изобщо няма да могат и да го изслушат. Но такъв си е Линч – или те отказва още с първите десет минути, или те печели изцяло. Можете да изслушате целия албум тук, а официалното му излизане е на 8 ноември. Дано и у нас да пристигне скоро.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ