Чувството за хумор по света

07.08.2014, 09:34

Какво забавлява хората в различните държави

   
 
Чувството за хумор по света

Чувството за хумор според нас е едно от най-важните качества, които човек трябва да притежава. Шегите са универсално забавление във всякакви компании, но въпреки това не е толкова лесно да се разказват. Общото при всички шеги е, че имат неочакван край и ако се издадете преди това, ще провалите крайния ефект. При разказването на вицове трябва да се спазва ритъма на историята и да се следва определена структура, затова препоръчваме, ако не сте Шкумбата или Къци, по-добре не се опитвайте.
Внимавайте също и в каква компания сте, когато решите да сте забавни и дали крайно расисткият и груб виц, който искате да разкажете няма да направи ужасно впечатление на останалите и дори да разплаче някои от тях. Всеки има различно разбиране на хумора и трябва да се съобразите с него, за да не изглеждате като идиоти.
Проучване за чувството за хумор по света показва интересни резултати. Оказва се, че различните страни имат различни интереси и неща, които ги вълнуват, а оттам и различни теми, които ги карат да се смеят.

С този материал ще ви запознаем с чувството за хумор на различни страни по света.

Когато отидете в Америка или Канада, заложете на вицове на тема интелектуална подигравка и осмиване на невежия.

В Англия, Нова Зеландия и Австралия шегите често включват игра на думи и сексуални неуспехи и злополуки.

В европейски страни като Белгия и Дания, населението се радва на вицове от фантастичен характер. В отделни части на стария континент, като например Балканския полуостров на почит са шегите за смърт и небивал стрес.

Според изследването се оказва, че Германия е единствената страна, която няма специфично чувство за хумор и хората там се радват на разнообразни вицове.

За да онагледим това изследване, а и за да ви накараме да се усмихнете, ви предлагаме някои типични вицове от различни страни.

Англия

Жена се качва в автобус със своето бебе. Шофьорът възкликва с погнуса:
-Това е най-грозното бебе, което някога съм виждал!
Жената възмутено сяда в края на автобуса и се оплаква на мъжа до себе си:
-Шофьорът току-ще ме обиди!
Той отвръща:
-Отиди и се разбери с него, аз ще държа маймуната ти!

САЩ

Двама приятели играят голф на местното игрище. Единият тъкмо замахва да удари по топката, когато вижда преминаваща покрай игрището катафалка. Той пристъпил напред, свалил шапката си, затворил очите си и започнал да се моли. Приятелят му казал:
- Това е най-милото и трогателно нещо, което някога съм виждал!
- Няма как, бяхме женени 35 години..

Канада

Когато от НАСА започнали да изпращат астронавти в космоса, осъзнали, че химикалите няма да пишат при нулева гравитация. Решили проблема срещу $12млрд., изобретявайки химикал, пишещ при нулева гравитация, под вода и замръзващ при -300 градуса.

Руснаците просто използвали молив.

Австралия

Жена отива при доктора, видимо притеснена, и започва да се оплаква:
-Докторе, погледнете ме! Когато се събудих тази сутрин се погледнах в огледалото и видях косата си – рехава и изтощена! Кожата ми беше набръчкана, очите ми кървясъли и изпъкнали! Какво ми е, докторе?
Докторът помислил малко и казал:
-Ами, госпожо, мога да ви кажа само, че зрението ви е напълно здраво.

България

Мъж среща тъща си на улицата, яхнала колело. Попитал я:
-Къде отиваш?
-На гробищата.
-А колелото кой ще върне?

Ако се сетите за подобни тематични вицове, чувствайте се свободни да ги споделите с нас!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ