Черно-бялата Америка на Лени Кравиц

29.08.2011, 16:08

   
 
Черно-бялата Америка на Лени Кравиц

На 22 август официално се появи на бял свят новият девети албум на Лени Кравиц "Black and White America”.

Още преди месеци Лени заяви, че този албум е "неговият живот". Музикантът се е научил да вижда света черно-бял още от детството си. Най-вероятно защото майка му – актрисата Рокси Рокър е чернокожа, а баща му – ТВ продуцентът Сай Кравиц е бял. "Black and White America" обаче не е отражение само за детството и живота на Кравиц, но и на картината на САЩ в момента т.е. избирането и управлението на Барак Обама като президент на страната. В интервю дадено наскоро Лени Кравиц бе разказал, че си спомня за заплахите, които някои хора са отправяли към Обама преди той да стане президент, но за щастие после не са изпълнили.

Честно казано не мислим, че Лени Кравиц има от какво да се оплаква. Има страхотна кариера, някои от най-красивите жени в света са минали през леглото му, а може би и през сърцето му и той има талант да пресъздава онова, което го вълнува чрез страхотна музика. Парчетата от новия албум, които вече познаваме добре са "Come On Get It", която бе използвана за реклама на NBA, баладата "Dream” - определено един от шедьоврите на Кравиц и разбира се, пилотният сингъл към албума "Stand". Лени Кравиц отново показва завидни музикални способности в "Black and White America". И в този албум той пее, свири на акустична китара, електрическа китара, пиано, бас китара, барабани и синтезатор. Няма лъжа, няма измама, виждали сме го на живо и сме абсолютно убедени, че той го може.

В албума са включени общо 16 парчета, които тепърва ще слушаме до откат. Надяваме се да имаме шанса да ги чуем и на живо в изпълнение на самия Лени Кравиц ако турнето му все пак премине през България. За съжаление до момента такива (дори) "слухове" няма.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ