Целувайте се като Брежнев

Няколко незабравими цитата от руския политик

   
 
Целувайте се като Брежнев

Леонид Илич Брежнев е съветски политик и държавник. Ръководи Съветския съюз като Генерален секретар на Централния комитет (ЦК) на Комунистическата партия на Съветския съюз (КПСС) от 1964 до смъртта си през 1982 година. След Йосиф Сталин, той е най-дълго управляващият държавник на СССР, властвайки 18 години.

Това, с което е по-известен обаче, са целувките, които е раздавал по време на политическите визити. Много от руснаците, а и не само, смятат, че той е еталонът за това как трябва да се целува. За 18 години Брежнев е успял да нацелува много западни управляващи и (по няколко пъти) водачите на социалистическия блок. Днес сме ви извадили няколко интересни негови изказвания! Посмейте се с нас!

1592515

Следващите цитати са извадка от стенограмата на 26-тия конгрес на КПСС (23 февруари – 3 март, 1981 година): "Стенографически отчет. Том 1. (Политиздат, 1981)"

1. "Другари! Преди всичко трябва да кажем, че на първа среща не е прието да се целува. Но на втора среща това е препоръчително, а на трета среща целувката е важна за политиката на партията и интересите на народа."

2. "Винаги дръжте в джоба си дъвки или освежител за уста. Върши работа и свеж плод. И тъй като, настоящата петилетка е решаваща за градинските култури, така ще се покачи производството, износът и ще се реабилитира земеделската земя". ( Аплодисменти.)"

3. "Не питайте за разрешение да се целувате. Целувката следва изрично да се изпълнява! (Ръкопляскания.) Човек трябва първи да направи тази смела стъпка в името на истинските интереси на народа! И питам – Как да се отрече спонтанността и романтиката в политиката?!"

4. "Ухапването по устната, докато целувате партньора, ние оценяваме положително. Но ухапването трябва да бъде леко, почти незабележимо. "

5. "Отдавна целувката се е доказала като мощно средство на романтиката и страстта в политиката, един вид юмрук в муцуната на лошите отношения."

6. "Би било погрешно и дори вредно да се мисли, че трябва да се целуват жените с език, особено трудещите се жени."

7. "Другари! Ако в момента на целувката бързо мигнете с очи, партньорът ще почувства лек гъдел по лицето! И това ще послужи като вдъхновяващ стимул за общите дела!"

8. "Другари! Ние всички знаем, че в света има различни сили, които съветват мъжа да се целува, без да отваря устата си... Аз мисля, че ние не трябва да губим време и да опровергаем всички тези измислици. Напротив! По време на целувката, устата трябва да се отвори по-широко, за да усетите устните на партньора. Това не може да се подценява. (Бурни аплодисменти.)"

1592516

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ