Хот-догът бил вреден като цигарите

03.08.2011, 16:14

   
 
Хот-догът бил вреден като цигарите

Това твърдят група доктори, цитирани от Just A Guy Thing. Доста изненадващо, нали?

Та тези доктори са убедени, че хот-догът, също като цигарите, увеличава риска от раболяване от рак. Все пак има съществени разлики между двата продукта. Докато има много хора, които пушат по повече от 20 цигари на ден, то не са много онези, които изяждат по повече от 20 хот-дога.

Така като гледаме ни се струва, че докторите малко са преувеличили. Дали това е защото са от някакъв сложен за произнасяне комитет, който стриктно следи всичко свързано с вредните храни или пък просто са вегетарианци, не знаем. Но знаем, че докато хората не омитат десетки кренвирши, обилно поляти с майонеза, кетчуп и горчица, притиснати в пухкаво бяло хлебче по цял ден, всичко е наред. Освен това не познаваме хора, които да са пристрастени към хот-дог.

Представете си, дори сериозна институция като Американското дружество за ракови заболявания, е категорична, че няма място за сравнение между тези два продукта – цигарите и хот-дога. То е все едно да сравняваме ябълките и слона.

Други изследвания обаче показват, че добавянето само на един хот-дог към храната, която приемате дневно, може да увеличи риска от заболяване от рак на дебелото черво с 22 %. Следователно, въпреки че не е толкова смъртоносна като цигарите, прекалената консумация на хот-дог крие опасност за здравето ви.

Единственото, което трябва да спазвате, е максимата: от всичко в умерени количества.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ