Хората разказват: Какво е да си в кома?

02.04.2020, 09:00

Разтърсващи разкази от реални личности!

   
 
Хората разказват: Какво е да си в кома?

Какво е чувството да се събудиш след кома и какво вижда човек, когато е в безсъзнание няколко месеца. Всеки има много различни истории: някой просто лежи в тъмното, друг има халюцинации, а трети понякога се събужда и чува всичко. Ето някои от най-интересните истории.

"Бях в кома само два дни и за мен беше същото като обикновен сън. Когато се събудих, нямах представа, че съм бил в кома."

"Бях поставен в изкуствена кома, когато бях на девет години, след доста тежка автомобилна катастрофа. Всичко, което си спомням е лош сън, ужасни болки в главата и че по-голямата ми сестра крещи на родителите ми, за да я пусна при мен. По-късно разбрах, че всичко това се е случило през нощта и те са се опитвали да я успокоят, преди да я оставят да ме посети."

"Преди няколко години баща ми беше в кома за около две седмици. Всички си мислеха, че е напълно в безсъзнание, докато не се събуди и не започна да си припомня разговорите на хора, които са били наблизо. Това изненада дори лекарите. Той каза, че понякога се е събуждал и чувашл какво се случва около него, но не можел да се движи, след което отново заспивал."

"Майка ми беше в кома, заради злополука и след това сърцето ѝ е спирало повече от пет пъти. Тогава тя можела да почувства цялата болка и да чуе писъците на лекарите. Тогава си казала "Леле, който и да е, той умира". И тогава разбрала, че това е тя самата. Опитала се да се разкрещи и да им каже, че все още е жива, но не успяла."

2222537

"Дъщерята на мой приятел се превърна в тотално различна личност, след като излезе то кома, вследствие на инцидент. Стана просто друг човек с други интереси, поведение и всичко останало. Гаджето на момичето не целяло при инцидента и тя просто не можеше да съчувства на родителите му, защото дори не си спомняше, че са се запознали, въпреки че бяха заедно от много години."

"45 дни бях в кома, без бяла светлина, без тунел, нищо. Събудих се и не можах да си спомня кой съм. В продължение на шест месеца така и не се възстанових, така че просто започва живота си наново. От време на време в главата ми възникват някакви спомени, но те не са твърде приятни. Имаше и жена, която идваше и сядаше до леглото ми в продължение на шест седмици. Оказа се, че я обичам, но не можах да си спомня. Дори не познах майка си."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ