Филмовите дроги, които бихме пробвали

   
 
Филмовите дроги, които бихме пробвали

Ние хич не се кефим на дрогата, дето я продават на улиците, особено на тежката, защото от нея се мре. Освен това изобщо не ни се струва забавно да си продадеш телевизора и да ти опадат зъбите. Филмовата дрога обаче е съвсем друго нещо, тя е готина, изглежда добре, не ти вреди и най-важното - ефектите от нея са много по-готини, защото са плод на нечие въображение, а не съмнителни химични реакции в мозъка. Затова ние казваме "да" на наркотиците, ако са на филм и с радост бихме опитали тези "медикаменти", въпреки че знаем, че никога няма да ни се отдаде възможност.

Ядреният взрив. Инжектиран в "Робокоп 2"

Описанията на тази дрога във филма варират от сложното "най-пристрастяващата субстанция на планетата", до много по-простичкото "раят". Ефектът, които се видя на екрана обаче не беше чак толкова зрелищен – хората затварят очи и започват леко да мърдат с глава, все едно сънуват. Вероятно е някакъв халюциноген, но фактът, че е яркочервен на цвят и прилича не нещо, от което се прави атомна бомба го прави чудесен като за филм. А, да, освен това можеш да си ги биеш само в сънната артерия, яко а?

H.F.S. Взет във "Внедрени в час"

Първа фаза: хилиш се. Втора фаза: вземи тоя трип. Трета фаза: аз съм най-якият пич. Четвърта фаза: у, бре, курорте! Пета фаза: толкова съм друсан, че дори и този тъп филм ми е интересен.

Безименен наркотик. Приет в "Променливи състояния"

Какво ще получите, ако смесите някакъв много бесен халюциноген от южноамериканската джунгла, дето се извлича от някаква лиана, и кръвта на актьора Уилям Хърт? Ще получите да си *бе мамата и дрогата, това ще получите. Дрога, която ти позволява да се трансформираш физически, ни се вижда като бая яка атракция. Е, винаги можем да се надишаме и с КАЛЕ и да мислим, че сме Цецка Цачева за 4 часа, но онова от филма някак си беше по-яко.

NZT-48. Изпит във "Високо напрежение"

Това, скъпи, ученолюбиви приятели, е дрогата на зубърите. Въпросното малко безцветно хапче прави така, че мозък ти да заработи като истинска турбина. Ставаш по-умен, по-съобразителен, идеите ти идват като водопад. Представете си какво би станало, ако Айнщайн се беше докопал до едно такова хапче. За съжаление цялата тази работа е по-скоро градски мит и ние цял живот ще си останем тъпи.

Слоу моушън. Вдишан в "Дред"

Това вероятно е една от най-хитроумните идеи във филма. Някой просто си е казал: "Какво ще стане, ако всички изведнъж се надрусат и времето за тях започне да тече 100 пъти по-бавно, а след това пуснем навсякъде да хвърчат куршуми и да ги целя в бузите". Ще стане зрелище, ето какво. Така или иначе това изглежда като един от най-забавните начин да се надрусаш, сещаме се за стотици неща, която бихме гледали на забавен кадър. Клипчето от филма няма как да не ви газира.

Течна кармаИзпушена в "Южняшки истории"

Сам по себе си този филм е достатъчно издухал и добре заснет, за да бъде готин, въпреки че сюжетът му е измислен от някой доста преял с гъби. "Течна карма" пък е ключов момент от филма. Наркотикът е някакъв опит за кръстоска между дрога и източна философия, който ти позволява да общуваш с Бог и други такива дивотии, което означава, че трябва да си го бива.

Субстанция "D”. Взета в "Камера потъмняла"

Води до доста тегави халюцинации, които в крайна сметка те карат да изперкаш стабилно, защото двете полукълба на мозъка ти се сливат в едно. Ако обаче Субстанция "D" може да направи да виждаме анимационно като във филма, сме навити да опитаме.

Неуронин. Приеман в "Специален доклад"

Щом Том Круз го друса това, и ние искаме. Неуронин прави така, че спомените ти да стават отново реални. Във филма Круз е загубил сина си и перка дрога, за да си спомня миналото. Освен това Неуронин прави така, че да се чувстваш самотен и тъжен, а до колко разбрахме от филма, няма някакви кой зае какви странични ефекти, освен че на героят по едно време му извадиха очите и му сложиха нови, но това като че ли беше заради дрогата.  

Източник: Maxim

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 06.08.2012 | 15:05
3 H.F.S. Взет във "Внедрени в час" -оооо, да! Това бих го взел веднага! Изглежда доста интересно!@
от Не е посочен | 03.08.2012 | 17:10
2 защо да искаме изобщо да вземаме дрога/ иначе добра статистика сте направили, новнимавайте какво си пожелавате - вие имате разум, но сигурно имате и деца, а те са по податиливи
от Не е посочен | 03.08.2012 | 16:56
1 този Неуронин и аз го искам, ще се върна във детското ми задължително.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ