Филмите, които взимат жертви

20.01.2016, 09:36

Хора са умрели, докато са ги гледали

   
 
Филмите, които взимат жертви

Изкуството иска жертви. Киното най-много. Едно е обаче, когато става дума за актьори, умрели на снимачната площадка, друго е, когато става въпрос за хора, починали докато са гледали даден филм. А такива има и сме сигурни, че сте гледали повечето от тях.

"Риба, наречена Уанда"

Филмът от 1988 г. всъщност е комедия, която се отличава със страхотен актьорски състав. Един от най-смешните моменти е, когато на един от героите му засяда чип в носа. На тази сцена обаче датският специалист по слуха и звуковете Оле Бенцен се разсмял толкова жестоко, че пулсът му се ускорил между 200 и 500 удара в минута. Получил инфаркт и починал в киното.

1630336

"Последният оцелял"

Филмът е с участието на Марк Уолбърг и е създаден по истинска история, вдъхновен от преживяванията на един морски тюлен в Афганистан. През 2014 г. в Тампа, Флорида един мъж - Чад Олсън, гледал филма с жена си Никол. Няколко реда зад тях в киното седнал 71-годишният пенсиониран полицай Къртис Рийвс, който толкова се ядосал, че Чад пишел SMS-и по време на филма, че се скарал с него, извадил оръжието си и го убил с един куршум. Изненадващо, но факт, малко по-рано по време на филма самият Рийвс също писал съобщения.

1630341

"Страстите Христови"

Филмът на Мел Гибсън с участието на Джим Кавийзъл потресе много хора с кървавите си сцени. В едно кино в Америка 56-годишната Пеги Скот умира, докато гледа как Христос е разпънат на кръста. По време на прожекция на филма през 2004 г. умира и един бразилски пастор.

1630337

"Здрач 3 - Затъмнение"

Някои биха предпочели смъртта пред това да гледат някой от поредицата филми "Здрач", но това не важи за 23-годишния Деймиън Антъни Смит, който си купил билет за филма през 2010 г. в едно кино в Уелингтън, Ню Джърси и седнал да си гледа, но по някое време починал. По-късно е установено, че причината за смъртта е алкохолно отравяне. Бил изпил половин бутилка уиски.

1630340

"Черният лебед"

По време на прожекция на мелодрамата на Аронофски в Латвия и по-точно в Рига през 2011 г., един 42-годишен мъж си хапвал пуканки, но го правел твърде шумно. Младеж на 27 години му направил забележка, между двамата избухнал скандал и младежът убил 42-годишния мъж. Убиецът се оказал завършващ полицейската академия в Латвия, който също така имал диплома по право.

1630338

"Аватар"

"Аватар" е един от най-въздействащите визуално филми през последните години. Това вълнение обаче се оказало противопоказно за един мъж от Тайван, който отишъл да гледа филма през 2010 г. Той имал високо кръвно и сърцето му забило толкова силно по време на прожекцията, че се наложило да го закарат в болница. Там починал вследствие на масивен мозъчен кръвоизлив.

1630339

"Черният рицар: Възраждане"

Това е може би най-масовият и най-черен случай на смърт по време на кино прожекция. По време на премиерата на филма в Аурора, Колорадо, залата е препълнена от фенове. Там се появява Джеймс Холмс, въоръжен с автомат, пушка и газ. Той открива огън срещу публиката, като убива 12 и ранява 70 души. Полицията го арестува в колата му пред киното. Оказва се, че 24-годишният стрелец е луд.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ