Фенове сте на "От глупав по-глупав"? Прочетете тези факти

18.08.2015, 18:31

За филмови гийкове

   
 
Фенове сте на "От глупав по-глупав"? Прочетете тези факти

Първият "От глупав по-глупав" беше тотален култ. Излязъл през вече далечната 1994 г., филмът с Джим Кери и Джеф Даниелс беше бъкан с лафчета и смешки, които можехме да чуем 100 пъти и пак да ни разсмиват. Е, годините си минават и днес същото заглавие най-вероятно няма да ни е толкова смешно.

Фактите обаче са си факти. И те не се променят във времето, защото не са основани на впечатление и емоции. Точно заради това сега ще заложим на малко любопитки за "От глупав по-глупав", с които носталгично да ви върнем назад във времето.

1. "От глупав по-глупав" изкарва близо 250 милиона долара от световния боксофис. През 1994 г. е най-касовият филм за всички 12 месеца.

2. В началото на Джим Кери са му предложени 700 000 долара хонорар. Предложението му е направено в седмицата, в която премиера има "Айс Вентура: зоо детектив", който сцепва боксофиса в САЩ. Следващата оферта, инициирана от агентите на Кери, е за 7 милиона долара - почти половината от бюджета на филма.

3. Джеф Даниелс получава ролята на Хари, след като братята Фарели си го спомнят от някаква реклама, която са гледали по телевизията.

4. Счупеният преден зъб на Лойд си е съвсем истински. Кери го чупи няколко години по-рано, а за снимките си маха коронката, която го прикрива.

5. Хари и Лойд са кръстени на актьора от нямото кино Харолд Лойд.

6. Първоначално за главните роли са били избрани Никълъс Кейдж и Гари Олдман.

7. За да се запази рошавата прическа на Хари, му забраняват да си мие косата с нещо друго освен вода. Също така няма право да я суши със сешоар или да я реше.

8. Въпреки че във филма основната цел е двамата да стигнат до Аспен, Колорадо, реално екипът не снима там, защото кметът иска много пари. Повечето снимки са в съседното градче Брекенридж.

9. Ако Мери Суонсън беше избрала Лойд Кристмас пред годеника си и се беше омъжила за него, щеше да се казва Мери Кристмас.

10. По време на снимките Джим Кери има бъбречна криза и снимачният процес е спрян за седмица.

11. Култовата сцена в тоалетната засяга лично Клинт Истууд. След като филмът вече е тотален хит, на някакъв голф турнир Истууд се доближава до Джеф Даниелс и му споделя, че е преживял случка като тази в сцената в тоалетната и далеч не е била толкова смешна, колкото го е изиграл.

12. Преди снимките на втория филм "От глупав по-глупав" Джим Кери и Джеф Даниелс 20 години не са работили заедно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ