![Фалшивото етикетиране на храни в ресторантите Фалшивото етикетиране на храни в ресторантите](http://div.bg/pictures/2067582_595_.jpg)
Повечето от нас (може би освен тези, които ядат стотинки) сме доста взискателни какво поставяме в устата си като храна. Знаете ли обаче, че в рибните ресторанти, един от три пъти, това, което си боцкате, може да не е това, което сте посочили от менюто?
Хранителната индустрия има дълга история на фалшиво етикетиране на храни, с цел да привличат разглезени клиенти. Когато обаче става въпрос за продаване на рибни продукти, тук фалшивото етикиране е направо с размерите на епидеция. Или поне така показват изследвания на Oceana, в които са тествани 1200 проби от супермаркети и ресторанти в цели 21 държави. Резултатите са, че 33% от рибите са били неправилно етикирани. В Южна Калифорния този брой се е повишил до учудващиге 52%.
За тези от вас, които искат да знаят какво може да им бъде пробутено, ето и една полезна графа: