Фактически крайно интересни факти

04.02.2016, 20:00

Четете!

   
 
Фактически крайно интересни факти

Атакуваме ви с няколко доста интересни и забавни факта, защото считаме, че ви е време за почивка.

В Средновековието на земите, където е днешна Германия, се провеждали съпружески битки, за да се решават семейни спорове. С цел да се изравнят силите, мъжът трябвало да се бие от дупка в земята, с една ръка завързана зад гърба му. Жената можела да се движи, както си иска и имала право да е въоръжена с торба с камъни. Горките мъже!

Има породи кокошки, които снасят сини, други червени, а трети - зелени яйца.

Единственото престъпление, което се извършва в град Fucking в Австралия, е кражбата на пътни знаци.

Кожата на гекона е хидрофобна. Това, в съчетание с малкото му тегло, на практика му позволява да стои над водата.

Мелбърn, Австралия се казвал Батмания. Градът бил кръстен на Джон Батман.

Древните гърци имали дума - акрасия, което означава липсата на воля, която да ни предпазва от това да нaпрaвим нещо, което знаем, че не е добро за нас.

Една 37-годишна жена остава сляпа след инцидент, когато е на 20 години. Тя страда и от раздвоение на личността, по-точно има множество личности в нея. Една от тях, тази на младо момче - тийнейджър, може да вижда.

1643436

Свиването на кожата на пръстите на ръцете и краката при продължително стоене във вода е реакция на нервната система, която повишава способността на ръцете и краката да захващат мокри повърхности.

През 1962 г. астрономът Франк Дрейк измисля уравнение, с което може да се изчисли колко цивилизации съществуват, може би, в нашата галактика. Към днешна дата оптимистичната прогноза е около 72 800.

Френската дума за дървена обувка "сабо" идва от думата "саботаж" и е свързана с тактиката на ранните холандски членове на профсъюза, които хвърляли обувка в лостовете на машините във фабриката или завода и спирали работа, докато машините не бъдат поправени.

Съществуват 17 различни фази на леда, създадени при различна температура и налягане.

Ескимосите изяждат всичко от една полярна мечка без черния дроб, защото дозата витамин А, която се съдържа в него, е смъртоносна.

Оцеляването след разбиване на самолет е много вероятно. Проучване, засягащо периода от 1983 до 2000 година показва, че 95,7% от всички хора, които са били потърпевши от такъв инцидент, са оцелели.

По време на заснемането на филма "Snakes On A Plane", името му било променено на "Pacific Air Flight 121". Но Самюел Л. Джaксън поискал да върнат старото заглавие, защото заради него е приел ролята.

1643432

Бившият състезател от NASCAR Тим Флок имал маймуна за навигатор. Името на маймуната е Jocko Flocko и е познат като единствената маймуна, побеждавала в историята на NASCAR.

Дейвид Бореаназ бил избран за ролята на Ейнджъл в "Бъфи, убийцата на вапмири", докато разхождал кучето си. Просто го забелязал точният човек.

Цялото население на Канада (35 милиона души) е по-малко от населението на Калифорния (39 милиона души).

По време на 67-годишното си управление, Кралица Виктория преживяла 7 опита за убийство. Единият опит за похищение бил извършен от гърбато джудже. Полицията по-късно го заловила, след като проверила всеки гърбушко и всяко джудже в Лондон.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ