Фактите за Зона 51, които не знаете

28.09.2015, 12:30

Да се запознаем със свръхсекретния военен полигон на САЩ

   
 
Фактите за Зона 51, които не знаете

Да, изгледали сме не един и дава филма за Зона 51, но все ни се струва, че има още много неща, които да научим за това така потайно място, намиращо се толкова далече от нас, че едва ли някога ще можем да го доближим. Представяме ви 15 факта, които още повече засилват любопитството ни. Надяваме се, че ще подействат така и на вас.

1. В началото Зона 51 е наричана Райското ранчо, а по-късно само Ранчото. Причината за това наименование е, че по този начин властите се надявали да привлекат повече работници, които да се включат в строителните дейности.

2. Твърди се, че периметърът около Зона 51 е зареден със сензори за движение. Освен това са инсталирани високотехнологични системи за проследяване, за да е сигурно, че никой неканен гост няма да попадне в Зоната.

3. Носи се слух, че работниците всяка седмица имат специална вечеря с раци, стриди и други изкушения, а освен това понякога им дават да тестват военните самолети, като ги карат да излизат с тях и да ходят до Мейн, за да вземат храната.

4. По-рано тази година е забелязан масивен обект, който е превозван по магистралата, близо до Зона 51. Местните наричат този път "Извънземната магистрала". Логично е, ако действително това е бил извънземен кораб, правителството да не го превозва по подобен явен начин, но пък и трудно ще отречете, че не прилича на НЛО.

1573609

5. Когато започват снимките на филма "Денят на независимостта", военните се съгласяват да помогнат с костюми и екипировка, но после променят мнението си, защото не искат да ги пише във финалните надписи.

6. Чак през 2013 г. официално е потвърдено съществуването на Зона 51. Дотогава темата се счита за прекалено деликатна, за да се казва дали има такова място или не.

7. Зона 51 се оформя през 1955 г. като тест център за шпионския самолет U-2, създаден през Втората световна война. Идеята е да лети над Съветския съюз и да събира данни. Когато започва операциите на СССР и Източна Европа, официалната версия е, че това е метеорологичен самолет, който прави чисто научни проучвания на времето.

8. Зона 51 се използва и за тестване на иззета техника от пленени и свалени чужди самолети. Първият тест е над руска техника, иззета от Израел през 1966 г.

9. Може би най-странната конспиративна теория относно Зона 51 е дело на Ани Якобсен през 2011 г. Тя смята, че мястото е създадено след разбиването на извънземен кораб през 1947 г. Според Якобсен "НЛО-то" всъщност е съветски самолет, управляван от генетично създадени деца, чиято цел е да всеят страх от извънземните сред американците. Ани Якобсен твърди още, че тези генетично създадени деца са дело на нацисткия учен Йозеф Менгеле.

10. Дори американският президент не знае всичко за Зона 51.

11. Президентът Барак Обама е първият държавен глава, който изобщо си позволява да коментира Зона 51. Това се случва по време на официална церемония на 8 декември 2013 г.

12. Според някои конспиративни теории кацането на Луната е постановка на служителите на Зона 51, а цялата техника, осъществила "кацането", е тествана преди това в Зоната.

13. През 1995 г. президентът Бил Клинтън подписва заповед за защита на Зона 51 от всякакви законови преследвания в името на националната сигурност.

14. За да не се посява съмнение у местните, повечето служители всеки ден са извозвани със самолети от Лас Вегас, наречени JANET.

15. Съществува Асоциация на бившите служители на Зона 51. Хората, членуващи в нея, се събират, за да обсъждат работата си, но тъй като по-голямата част от информацията продължава да е класифицирана, няма какво толкова да си кажат.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ