ФАКТ: Телефоните не са опасни по време на полет

29.04.2012, 16:23

Факт, факт, факт!

   
 

Обичаме, когато по-умни от нас хора разбиват митове, широкоразпространени сред всички жители на Земята. От една страна така си внушаваме, че сме по-умни, защото научаваме нещо ново, а от друга разбираме, че не всичко, което знаем, е правилно.

Представете си следната ситуация: ще пътувате със самолет и вече сте се настанали на вашето място. Когато всичко е готово за полет, стюардесите любезно молят пасажерите да изключат мобилните си устройства, за да не смущават апаратурата на самолета. Всички чинно изпълняват, а ако някое непослушно дете по време на полета тайно извади телефона си, за да види какво става във Facebook, майка му пребледнява, останалите пътуващи започват да недоволстват, да натискат копчетата за викане на стюардесата и да правят забележки на висок глас. И знаете ли, в цялата тази ситуация детето е право.

Оказва се, че телефоните по никакъв начин не могат да повлияят на апаратурата на самолета. Летателните машини са така създадени, че да не се смущават от всякакви подобни сигнали, каквито срещат по време на всеки полет на почти всяка точка по земното кълбо. Не мислете, че говорим на изуст. Като доказателство ни служи горното видео, в което кратко, но ясно се обяснява защо ползването на телефон по време на полет не е опасно. Единственото, което може да ви се случи, е да нямате добра връзка.

Ами така, де, ако беше толкова страшно да има включен телефон на борда, просто щеше да има забрана за внасянето им. Толкова е логично, че просто няма накъде. Следващия път, в който ви се наложи да пътувате със самолет и държите да използвате мобилното си устройство, пригответе това видео, което да служи като ваш адвокат. Въпреки че, познавайки човешкия характер, по-скоро ще предизвикате паника, тук-таме някой сърдечен пристъп и гневните погледи на всички пътници плюс тези на екипажа по време на целия полет. Но такъв е животът – гениите остават неразбрани.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ