Учител нахранил училищната костенурка с кученце

06.06.2018, 09:00

Грозят го до шест месеца затвор

   
 
Учител нахранил училищната костенурка с кученце

Учител във висше учебно заведение в САЩ беше обвинен в жестокост срещу животни, след като нахрани училищната Кайманова костенурка с кученце... и то пред деца. В резултат, чакат го до шест месеца затвор или глоба от 5,000 долара.

Преди да тръгнете с думите "малко му е!", изчакайте да разберете причините за това. Въпреки че от училището избързаха да се оправдаят, че случката не е част от академичната програма, някои родители въобще не се чувстват възмутени.

2065769

В публикация във Facebook един от родителите на присъстващите деца споделя, че не се противопоставя на предполагаемите действия на учителя. Той допълва, че никое от децата не е било разтревожено или травмирано. Оказало се, че децата били наясно, че кучето било в изключително болнаво състояние, за да продължи да живее дълго. То отказвало храна и умирало бавно. Ето защо действията на учителя били хуманни. Важно е било децата да разбират живота и смъртта още от рано.

2065767

Други коментиращи пък се чудят как така можем да храним костенурки и змии с мишки, но когато стана дума за кученца и котенца, всички скачат на нокти. Животът си е живот и всяко животно изпитва болка.

Организацията за защита на животните PETA пък обявиха учителя за насилник, който не трябва да има право да се доближава до деца никога повече. Странно, защото PETA често са обвинявани за практиките си по евтанизиране на кучета. Дори наскоро бяха подведени под легална отговорност, след като евтанизираха кученцето на 9-годишно момиченце.

В резултат на шумотевицата около изяденото животно, в интернет циркулират петиции за (над 190,000 гласа) и против (над 5,000 гласа) уволнението на учителя.

2065765

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ