Учените установиха: кога жените ни се струват най-привлекателни

31.05.2016, 09:00

Имало и такива моменти

   
 
Учените установиха: кога жените ни се струват най-привлекателни

Поредната новост от света на любопитните учени, които се забъркват навсякъде, се появи в интернет. Последното изследване ни кара сериозно да се замислим. Изясни се, че ако вие имате сериозни и щастливи отношения с жена, всички останали представителки на нежния пол ще ви се струват по-малко привлекателни, отколкото на вашите необвързани приятели.

Съвсем скоро в изданието "Вестник за личностна и социална психология" публикуваха резултати от изследване, проведено от учените от Ню Йоркския университет. В проучването взимат участие 131 хетеросексуални и моногамни двойки.

На всеки участник дълго и мудно са показвани снимки на хора от противоположния пол. Първо оригинални, а после такива, които са преработени с Photoshop - по-грозни или по-привлекателни. След известно време опитните зайчета, започват да твърдят, че преработените към по-лош външен вид снимки са оригиналните.

Психолозите стигат до заключението, че хората, които са щастливо обвързани, са склонни да възприемат другите като не толкова привлекателни. Учените преполагат, че това е първичен инстинкт, който се отключва, когато човек е влюбен.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ