Укротяване на опърничавата

13.10.2011, 09:00

   
 
Укротяване на опърничавата

Не е лесно, момчета. Изобщо не е лесно. Всички сме доста изнервени ежедневно, ежечасно и поради тази причина (и съвсем не защото сме скандалджии) постоянно влизаме в конфликт с приятелките си.

За съжаление при някои двойки тези конфликти завършват доста неприятно, дори с физическо посегателство. Според проучване, цитирано от Men's Health, 1,5 милиона жени стават жертва на физическо насилие от страна на партньорите си, но по-изненадващото е, че 835 000 мъже също стават жертва на физическа саморазправа от страна на половинките си. Нас още не са ни били, но смеем да твърдим, че сме били на косъм от раздаването на шамари, въпреки че сме твърдо против насилието над жени. Някои от тях обаче не познават граници и за да не се озовем в ролята на боксова круша, трябва да се научим да контролираме и овладяваме женския гняв. Как? Има поне няколко начина, които може да помогнат в тази ситуация.

 

Не отвръщайте на гнева

Знаем, че е трудно. Но трябва да се владеем. По-силни сме. Затова бройте до 10, 20, 30... до 100, ако трябва, но не отвръщайте на гнева на жената с гняв. Това ще я вбеси още повече, а това няма да доведе до нищо добро, а само до още по-ожесточен скандал и първи рунд.

Не спорете с нея

Не знаем дали сте забелязали, но за мъжете факти, които са неоспорими и много важни, за жените не значат нищо и обратното. Затова не си мислете, че като ѝ представите вашата истина за нещата, тя ще бъде убедена в правотата ви и ще млъкне. Напротив. Просто мъжете и жените говорят на различни езици, затова и спорят на различни езици. Така че изобщо не подхващайте темата как всеки път я чакате и я карате с колата от офиса до вкъщи, докато тя ви крещи, че няма вече да ви пере дрехите.

Признайте се за виновен

Разберете, че в това дело никой няма да свидетелства във ваша полза. Затова просто кажете, че се предавате и се признавате за виновен и кажете, че в този случай тя е права. Вътре в себе си знаете, че това изобщо не е така. Направете го в името на общото благо, по-скоро на своето собствено, защото в такива моменти единственото, което мъжът иска, е тя да престане да крещи и да се мята, обляна в сълзи на дивана.

Гледайте я в очите

Така съветват учените. Според тях, ако избягвате да я гледате в очите, значи започвате да се ядосвате. Но ако успеете, това ще означава, че наистина я слушате. Не навеждайте виновно глава сякаш сте гузни за нещо. Това ще я вбеси, защото подобно поведение не подобава на един мъж.

Излезте навън

Не, не тръшвайте вратата в лицето ѝ. Знаем, че в този момент ви се иска да сте на хиляди километри от нея, но това не е решение. И ако го направите, рискувате след като се върнете а) нея да я няма; б) вратата да я няма или да е в насипно състояние под формата на трески и в) и двете.

Затова просто ѝ предложете да излезете навън, разходете се и поуспокойте страстите.

Използвайте магическите думи

Пускайте тежката артилерия под формата на "Да, съгласен съм с теб.", "Съжалявам, скъпа.", "Права си." и т.н.

Установете граници

Човек обикновенo получава отношениетo, което толерира. Какво ще рече? Че ако тя по принцип вдига скандали за щяло и не щяло и драматизира твърде много, трябва да ѝ дадете не повече от два шанса да промени поведението си. Така и тя самата ще знае докъде може да се простира при възникването на конфликт.

Каквото и да правите, не я удряйте. Това е най-крещящата проява на слабост от страна на мъжете. Научете се да играете в защита, а нападението оставете за спортната зала. Това е, момчета, съвместният живот с жените е един непрестанен двубой.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ