Ужасните събития, които белязаха началото на 2020 година

26.04.2020, 10:00

Дано да няма повече!

   
 
Ужасните събития, които белязаха началото на 2020 година

2020 определено не е нашата година, поне не и в глобален план. Толкова безумия се случиха, а сме едва в края на април. Ако по Коледа ни превземат извънземни няма изобщо да се учудим...

Ето кои са някои от най-неприятните събития за 2020 до момента:

Светът е на ръба на Трета световна война

Годината започва със заплахата от нова световна война. На 3 януари иранският генерал Касем Сюлеймани беше убит от американски въздушен удар. След това отношенията между САЩ и Иран рязко ескалираха: започнаха взаимни ракетни атаки и всички решиха, че сме изправени пред трета световна война. Тогава ни се стори, че няма как да стане по-лошо, но след това последва поредица от по-трудни събития.

Иран случайно свали украински пътнически самолет

Друго значимо събитие в иранско-американския конфликт. През януари украински самолет се разби в близост до Техеран. Убиха 176 души. Причината за катастрофата беше ударът на две ирански ракети с малък обсег в резултат на човешка грешка. Иранската армия помисли самолета за американски и стреля по него, за да предотврати нападение.

Коронавирусът погълна целия свят

Когато коронавирусът се появи за първи път през ноември 2019 г., той не притесни хората особено много, тъй като тогава болестта върлуваше само в Китай. Но- пътешествениците започнаха да разпространяват заразата по света, вирусът започна да мутира, а смъртността - да се увеличава. Заболяването се разпространи толкова бързо, включително защото симптомите му са сходни с ТОРС и не са видими. В края на април над 2,5 милиона души вече са болни, а 177 хиляди починаха. Границите на държавите са затворени, въздушният трафик е спрян, на хората е забранено да напускат домовете си, а много предприятия са прекратили работата си. Коронавирусът причини сериозни щети на икономиката: много предприятия трябваше да затворят, това запли малките предприятия с фалит. Сектори като ресторантьорство, хотелиерство, въздушен транспорт, култура и спорт, битови услуги търпят големи загуби. Хората масово загубиха работата си, изпратени са в неплатен отпуск или получават по-ниски заплати.

Цените на петрола стават отрицателни

Автомобилите не шофират, самолетите не летят, централите не работят - търсенето на петрол спадна. И с него цените. За да поддържат по някакъв начин нивото на цените, страните решиха да намалят производството на петрол. Поради тази причина цените на американската марка WTI и Urals като цяло станаха отрицателни.

Пожар избухна в Чернобил

И докато се чудехме какво по-лошо може да стане, взе че избухна пожар в Чернобил и то на 2 километра от хранилището за радиоактивни отпадъци. Киев първи пострада от дима, Червената гора опожари и повече от 10 изоставени села. Пожарът угасва за 10 дни, но след това се разразява отново. Сега няма открит огън, но торфените блатове тлеят, което може да бъде още по-опасно, тъй като могат внезапно да изригнат.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ