Уви, вече има и Cosmopolitan за мъже

03.08.2011, 12:00

   
 
Уви, вече има и Cosmopolitan за мъже

Само споменаването на списанието Cosmopolitan ни докарва нервни тикове, да не говорим какво се случва, ако попадне в ръцете ни. Независимо дали е българско или чуждо издание, това списание е пълно с безумни съвети за жените, някакви странни разкрития на "мъжки тайни", за които самите мъже не са и подозирали и милиони, милиони нови пози за вечен оргазъм.

Точно заради това нашият екип изпадна в тих ужас, когато разбра, че е създадено приложение за iPad, наречено Cosmo for Guys. В миг пред очите ни запрепускаха болд-нати заглавия от типа "Разкрий 199-те тайни сексуални желания на твоята любима" и "288 романтични места, на които тя ще ти се нахвърли ненадейно (но пък ние ще сме те предупредили)". Заровихме се трескаво в необятното интернет пространство и се натъкнахме на рекламата на въпросното приложение, а вие можете да я видите в края на текста.

Признаваме, че идеята ѝ е оригинална. В клипа върху главата на героинята е поставен "шлем" от четири iPad-а. На екраните на таблетите са изобразени четирите страни на главата, момичето се разхожда, оглежда се и т. н. Реакциите на мъжете са по интересни - те се хилят, сочат я, правят ѝ гримаси и всъщност се държат напълно адекватно, ако приемем, че не са актьори, а са съвсем случайно попаднали там хора. В края на видеото виждаме смелчагата, който посяга към един от iPad-ите на жената и започва да разлиства Cosmo for Guys. Да се разплаче човек. От смях.

Ще се опитам да разтълкувам посланието на тази реклама. Главната героиня, която носи четворка iPad-и на главата си, очевидно не крие особено недостъпни неща в мозъчната си кутия. Който поиска, може да я "прочете" за 1.99 долара за брой, 3.99 долара месечно или 19.99 долара годишно. От друга страна обаче виждаме, че реакцията на всички мъже е горе-долу еднаква - те се смеят, забавляват се, защото виждат жена с iPad-и на главата, по дяволите. Но се намира един смел, готов да посрещне всякакви предизвикателства мъж, който не се свени да докосне лудата дама. Може би посланието на клипа е, че вие трябва да се отличите от всички останали и да "прочетете" жените.

Не знаем за вас, но ние тук се плашим от гледка тип: плаж, море, мъже и жени четат едни и същи списания, а после си ги разменят. Дано най-големите ни страхове не се сбъднат.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ