Трябва да си много смел, за да свириш Pink Floyd

07.11.2015, 14:30

Но Brit Floyd го могат

   
 
Трябва да си много смел, за да свириш Pink Floyd

Pink Floyd е една от групите, чиито композиции носят сякаш тежестта на живота. Слушаш ги и те връхлитат размишления за смисъла на съществуването и световните тегоби. Как може съчетаването на звуците да те докарва до състояние да искаш да крещиш, да се смееш и да плачеш едновременно? Е, може. Музиката на Pink Floyd го може. А Brit Floyd, които имахме удоволствието да чуем снощи в зала "Арена Армеец", ни припомниха колко са велики техните идоли.

Британската група е създадена през 2011 г. от Деймиън Дарлингтън. В продължение на 17 години той свири в The Australian Pink Floyd Show, но решава да създаде нещо подобно във Великобритания. Идеята и целта на Brit Floyd е да отдадат заслужена почит на великите Pink Floyd и максимално достоверно да пресъздадат атмосферата и звученето им по време на концерти. Разбира се, и на членовете на новата група, и на всички техни слушатели им е ясно, че тук става дума за чист и искрен трибют, а не обикновен опит за подражание.

1593981

Когато човек успее да се отдели от мисълта, че "едни хора си позволяват да имитират Pink Floyd и то съвсем целенасочено", музиката започва да върши своята работа. Започва да действа. Снощното шоу, осъществено благодарение на София Мюзик Ентерпрайсис, ни пренесе из албумите на групата, тласкайки ни от десетилетие в десетилетие; от настроение в настроение. Връщайки спомени на някои, а на други - създавайки нови и непознати досега усещания.

Да, може би има ревностни фенове, които изобщо не искат дори да си представят, че някоя друга група може да се посвети на правенето на кавъри на Pink Floyd. За тях това е, едва ли не, кощунство спрямо гения и непреходността на музиката на великата банда. Е, смятам, че след снощния концерт на Brit Floyd, ако е имало подобни скептици в залата, то те са променили мнението си. Защото трябва да си много смел, за да свириш Pink Floyd. Да им се посветиш.

1593982

Точно в 20 ч., скромно, без излишни представяния и претенции (кой изобщо се нуждае от представянето на музиката на Pink Floyd), трибют групата започна своето шоу, продължило почти три часа. Brit Floyd не ни занимаваха излишно със себе си, нито губеха време в приказки и трикове, защото и те, и всички меломани в залата бяха дошли заради една от най-великите групи на всички времена. Всички ние успяхме да се доближим максимално до музикалната магия на Pink Floyd, благодарение на Brit Floyd. Благодарим за което!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ