Топ три интелигентни кучета

07.05.2019, 09:00

По-умни са от повечето хора, които срещаме в градския транспорт

   
 
Топ три интелигентни кучета

3. НЕМСКА ОВЧАРКА

Номер три в списъка на най-интелигентните кучета в света е немската овчарка. Това куче обича да сътрудничи и през повечето време е смело, уверено и адски любопитно. Поради изключителната лоялност към собственика си, немската овчарка често заема незаменимо място в семейната среда, въпреки че официалната класификация го поставя в ролята на куче-пастир. Също така заради изброените качества, овчарките са предпочитани кучета за полицейска работа.

2063600

2. ПУДЕЛ

Пуделът е спортно и игриво куче, което лесно се разпознава по къдравата си козина. Пуделът също така е отдавна известен със своята интелигентност и се използва за всичко: от кучешки изложби до работни активности. Въпреки това, тази порода е най-често срещана в ролята си на домашно куче: роля, която подхожда на пуделите изключително много, защото те са принципно щастливи, социални и обичат да бъдат в центъра на вниманието. Тези кучета също така са способни да научават нови трикове относително бързо и са доста добри в това да ходят на задните си крака. 

2063598

1. БОРДЪР КОЛИ

Бордър коли е всепризнато като най-интелигентното куче в света. Например, то може да научин над 1000 думи. Въпреки това, то не е най-доброто семейно куче, на което може да се надявате. В продължение на векове то е съжителствало с фермерите в Англия и Шотландия, помагайки им да поддържат и организират поведението на добитъка. Такова интелигентно куче обаче си идва и с цена. Бордър колито се нуждае от почти постоянна умствена и физическа стимулация. Ако не я получи, то ще си я намери само, но това може да ви коства мебелите. Или пък, прибирайки се от работа, да се спънете в някоя изкопана дупка в градината. Или пък да го заварите да преследва колите на съседите. Ако ще си взимате бордър коли, стискаме ви палци да сте човек с тонове търпение и тонове енергия в себе си.

2063599

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ