Това са петте най-скъпи снимки в историята

11.05.2020, 09:00

Изумително!

   
 
Това са петте най-скъпи снимки в историята

Фотографията е изкуство, което изобщо не трябва да подценяваш. Някои снимки струват повече от най-великите картини в света. улавяш един миг, а той ти носи милиони.

Phantom (Питър Лик)

Цена: 6,5 милиона долара

2227750

Снимка, направена в каньона на Антилопа, северна Аризона. Защо е толкова скъпа? Причината е не толкова уникалността на снимката, колкото предприемаческата способност на фотографа. На същия колекционер той успява да продаде още 2 произведения за 2,4 и 1,1 милиона долара.

Рейн II (Andreas Gursky)

Цена: 4,3 милиона долара

2227751

Фотографът притежава серия от 6 снимки на Рейн. Интересното е, че снимката е ретуширана: по време на обработката човек с куче и електроцентрала изчезват от кадъра.

Духовна Америка (Гари Грос)

Цена: 3,9 милиона долара

2227752

Името на изображението е алюзия към известната снимка на кастриран кон, превърнала се в символ на Америка през двадесетте години. Тук виждаме 10-годишната Брук Шийлдс (звезда от "Синята лагуна"). Тогава актрисата иска да спре разпространението на снимката, но майка ѝ подписва договор, заради който това е невъзможно.

"№ 96" (Синди Шерман)

Цена: 3,8 милиона долара

2227749

Фотографът се опитва да покаже, че подрастващите също имат женственост, но невинността им я скрива. Момичето държи вестник с реклами за запознанства. Най-вероятно тя мечтае за първа любов и приповдигнати чувства.

"За нейно величество" (Гилбърт Прош и Джордж Пасмор)

Цена: 3,8 милиона долара

2227748

Тук целта на фотографите е да намерят елемент на изкуството в живота на всеки.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ