Това ли са най-труднодостъпните места на Земята?

24.08.2021, 09:00

Интересно!

   
 
Това ли са най-труднодостъпните места на Земята?

Заради короната не можем а ходим очти никъде. Но на света има места, които и бе корона не мжш да посетиш, освен, ако не си някое божество, може би... Днес ще ти покажем точно 5 такива места!

Таен обект в планината Ямантау

Селището Мижгирия в Република Башкортостан е най -недостъпният и мистериозен град в Русия. Близо до него в планината Ямантау тече някакъв строеж. Има 3 версии на това, което се изгражда там:

2313466

Първата версия е, че там се помещава склад за стратегически резерв на Руската федерация. Втората версия - бункерът в Ямантау ще бъде един от обектите на системата "Мъртва ръка" или "Периметър", която изстрелва автоматичен масивен ядрен удар. Третата и най -разпространена версия е, че в Ямантау се изгражда подземен град, където ръководството на страната ще се премести в случай на Трета световна война.

Тайният бункер на мормонската църква

2313467

Близо до Солт Лейк Сити се намира бункер, принадлежащ на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, най-големият клон на мормонизма. Бункерът се намира под гранитна планина на дълбочина около 200 метра. Тайните експонати са оборудвани с термични сензори и сензори за движение, а самото хранилище ще може да издържи на ядрена експлозия.

Ватиканската библиотека

2313468

Ватиканската библиотека съдържа някои от най-ценните исторически документи, откривани някога. Дължината на архива е 84 километра. Смята се, че ватиканската библиотека, появила се през 15 век, съдържа всички свещени знания на човечеството. За съжаление повечето от книгите са класифицирани и само Папата има достъп до някои от тях.

Форт Нокс

2313469

Форт Нокс е домът на златния резерв на САЩ заедно с най -ценните исторически документи. Врата с тегло 22 тона би попречила на всеки да нахълта.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ