Тоалетен етикет

24.10.2011, 15:09

   
 
Тоалетен етикет

Независимо дали става дума за голяма или малка нужда, ясно е, че посещението на тоалетната е най-приятно, когато сме си вкъщи. Там си имаме всичко, което ни трябва – тоалетна хартия в изобилие, тоалетно четиво, топла вода и сапун, въобще – идилия. За съжаление, не винаги можем да изтичаме до дома, когато получим "спешно повикване" и имаме непреодолима естествена нужда. Тогава, щем не щем, ползваме тоалетната в офиса или просто тази, която е най-близо. И тъй като далеч не сме единствените, които прибягват до нея, трябва да се съобразяваме с някои важни правила при ползването на общественото WC.

Четете табелите

Когато има такива, разбира се. Дали с картинки, дали с думи или просто с букви, все някак трябва да е обозначено коя е мъжката и коя е женската тоалетна. Така че: човечето с рокличката е знак за дамската тоалетна, а човечето с панталон – за мъжката. Когато видите само буквите М и Ж на вратите, имайте предвид, че М не означава мадами, а мъже, а Ж не е "жентълмени", а жени.

Не говорете

Това се случва най-често в женската тоалетна, но когато мъжете посещават санитарния възел не си пудрят носовете и не си обсъждат последния епизод на някой сериал. Както казват мъдрите хора – в тоалетната се ходи сам. Ако се натъкнем на друг посетител в заведението това не означава, че трябва да му споделим с колко яка мацка сме се уредили тази вечер. Ние мъжете просто избягваме да се заговаряме с хора в тоалетната.

Погледът напред

Не гледайте към съседните писоари или по-скоро към колегите, които ги използват. Естествено, че има много "невинни" причини да погледнете настрани (да чуете звъненето на телефон, да проверите колко е часът и т.н.), но не го правете. Всеки мъж, който спокойно си пикае и ви види да се оглеждате настрани, ще си помисли инстинктивно, че проверявате колко му е голям. Така че по-добре се взирайте в плочките точно пред лицето ви.

През един писоар

Когато е възможно, разбира се. При възможност, след като влезете в тоалетната, а там има и други посетители, застанете поне през един писоар от тях. Е, ако няма никакви други места, няма как – ще сте си съседи. Но тогава и вие, и другите мъже няма да се чувствате много удобно.

Почукайте преди да влезете

Понякога в обществените тоалетни ключалките са счупени и ако много бързате, може да връхлетите директно върху някой друг ползвател на помещението. Това ще е конфузна ситуация. За да я избегнете или се огледайте за крака, които ще се виждат под вратата, или почукайте преди да нахлуете в тоалетната. И почакайте да чуете дали ще имa отговор отвътре.

Не напикавайте тоалетната хартия

Някои хора май наистина не могат да контролират движенията на пениса си докато пикаят. Как иначе да си обясним факта, че опикават всичко наоколо – от капака на тоалетната чиния до хартията, а понякога дори и краката си. Признаваме, че понякога целта наистина може да бъде много трудна за улучване, но с повече усилия всичко е възможно. Същото важи и за старанието, когато ползвате тоалетната по голяма нужда. Нищо "голямо" или "малко" не трябва да излиза извън тоалетната чиния.

Почистете и пуснете водата

Може и да сте много горди от малкия кафяв юнак, който току що сте родили, но не му се възхищавайте твърде дълго и не позволявайте на никой друг да го види. За целта почистете добре след себе си и пуснете водата, колкото пъти е необходимо.  

Източник: Guyism

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ