Тез червени домати

Кой и какво мята по Народното събрание

   
 
Тез червени домати

Червеният цвят е основен цвят от спектъра на светлината, намиращ се между оранжевия в по-късовълновата област. Народното събрание на България е държавният орган, който упражнява законодателната власт в Република България.

ЗдрастЕ! Последните събития, някак си, ме накараха зверски да се озадача. Септември върви към средата, а хората в столицата съвсем се смахнаха. И, ако не съм научил нищо съществено през лятото (освен че е лоша идея да пиеш ракия на плажа, на 40 градуса), то сега научих, че в България – НЕ ЯДЕМ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ! МЯТАМЕ ГИ ПО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!

Не че смятам да защитавам достойнствата на нечии действия, просто се изнервям, когато се пилее храна. Това е другото, което научих. В България нямаме проблем с пилеенето на мозък (направили сме си цяло Народно събрание), но пък зверски се вкисваме, когато някой дръгне доматиту.

Обаче доматите не стигат. Опълченците, които защитават достойнставата на "нямам представа какво", мятат и яйца, а после в интервютата пред телевизията казват, че са природозащитници. Убий ме, но аз се обърках.

1564910

А покрай доматените атаки и убийствата на неродени птици, някак си се прокрадват едни странни реформи, някак си ставаш свидетел на следващото велико преселение на народите и някак си пропускаш, че половината свят е във война. Явно в БГ основният начин за изразяване на гражданско недоволство и взимането на определена позиция по даден въпрос не се случва с граждански референдум. Тук се мятат домати, лук и всякакъв основен зарзават, а за по-смелите - яйца.

Може би трябва мятането на плодове и зеленчуци да се превърне в национален спорт и да се патентова с българска марка. Ще идват чужденци да мятат и те, така ще засилим и туризма. Шведи, финландци, швейцарци, французи - всички ще идват да метнат нещо в знак на будната човешка и гражданска съвест.

Зарежи за малко доматите, става нещо още по-странно. Токът поскъпва и бизнесът съвсем се вкисна, работодателите заплашиха със съкращения, а за финал всички са страшно учудени! Това или е класическа тъпотия и си заслужава домата, или... няма или. 

Септември върви към средата и засега причудливите настроения в обществото и политиката могат да бъдат отдадени на сезона. Лошото е, че това повтаряме всеки сезон.

Наздраве.

1564912

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ