Създателите на "Семейство Симпсън" изтеглят епизода с Майкъл Джексън

11.03.2019, 15:00

Мерките са след новите обвинения в сексуален тормоз

   
 
Създателите на "Семейство Симпсън" изтеглят епизода с Майкъл Джексън

Продуцентът на легендарният анимационен сериал "Семейство Симпсън" Джеймс Брукс заяви, че изтегля класическата серия "Stark Raving Dad", в която Майкъл Джексън озвучава  психично болен герой.

До това се стигна след като, въпреки протестите на родните и феновете на Майкъл Джексън, в ефира на HBO излиза документалният филм "Leaving Neverland"("Да напуснеш Невърленд"), който в ужасни подробности съживява обвиненията в педофилия срещу Краля на попа.

"Да напуснеш Невърленд" определено вдигна много шум. "На третата минута от документалния филм става ясно, че наследството на Майкъл Джексън от този ден няма да е същото." – пише кореспондентът на британския Guardian след прожекцията.

Няколко радиостанции в Канада, Нова Зеландия и Австралия също са свалили песните на Джексън от своите плейлисти в резултат на филма.

"Ние просто нямаме друг избор освен да свалим епизода"  – заявява Джеймс Брукс. "Процесът ще бъде дълъг, но вече е задействан. Епизодът ще бъде изтриван от всякъде всички стрийминг платформи и бъдещита Blu-ray/DVD.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ