Съвети от мъдрите хора над 60

31.01.2016, 15:40

Има какво да научим

   
 
Съвети от мъдрите хора над 60

Повечето хора над 60 години са мъдреци, ходещи сред нас да пръскат знание за живота. Нищо лошо няма в това да ги послушаме, особено когато дават такива съвети.

Повечето хора казват "Намерете си работа, която обичате." Това не е най-добрият съвет. Подходящата работа е тази, която обичате някои дни, можете да понасяте повечето дни и със заплатата може да си плащате сметките. Никой няма работа, която да обича постоянно.

Годините минават за миг. Не се женете рано, живейте си живота, ходете на различни места, правете различни неща. Без значение дали имате средства за това или не. Съберете багаж в една раница и пътувайте до някъде, където можете да си позволите.

Не приемайте живота твърде сериозно. Дори и нещата да изглеждат доста черни и безнадеждни, опитайте се да се смеете на това колко е абсурден животът.

Истинският приятел ще дойде при теб и да му се обадиш в 2 през нощта. Другите са само познати.

Най-важният човек в живота ви е този, който се е съгласил да прекара живота си с вас. Отнасяйте се с него като такъв.

Децата растат светкавично бързо. Прекарвайте с тях колкото можете повече време.

Никой не умира съжаляващ, че не е поработил повече. Работете здраво, но никога не слагайте работата пред семейството, приятелите ви и вас самите.

Може да живеете дълго, но може и животът ви да бъде кратък. Никой не знае. Както и да стане, ще ви се е искало да се грижите повече за себе си на младини.

Ако животът ви стане прекалено натоварен, върнете се към настоящия момент и си помислете за всичко, което е хубаво и ценно. Успокойте се.

Хранете се и тренирайте все едно сте диабетик с болно сърце и никога няма да станете такъв.

Всички имаме определено време на тази земя. Не позволявайте да се събудите на 60 години и да установите, че не сте направили нищо от онова, за което сте мечтали.

Може и това да не е толкова важно, колкото останалите, но чистете си зъбите редовно. Проблемите със зъби и венци са ужасни.

Не приемайте чуждите съвети като религия. Поискайте съвет от някого, когото уважавате, обмислете го спрямо вашата ситуация и тогава преценете какво да правите.

Вещите са вещи. Не дръжте прекалено много на тях. Повече внимание обърнете на времето и опита.

Ставите, които нараните днес, ще ви отмъстят за това по-късно. Доверете ми се!

Оценявайте малките неща и тези на момента. Вместо да пишете sms-и, обадете се по телефона. Обадете се на майка си, ей така, не за нещо специално. Тези моменти трябва да цените.

Плащайте си сметките и стойте настрана от кредити и заеми. Ако бях платил на себе си тези пари, които дадох за заеми, щях вече да съм се пенсионирал.

Ревността убива всяка връзка. Имайте доверие в партньора си, защото иначе на кого друг ще имате доверие.

Ако имате мечта да бъдете някой или нещо, което е възможно, пробвайте се. Ще става все по-невъзможно, когато станете отговорни и за други хора.

Когато се запознаете с някого, спрете и се замислете, че всъщност не знаете нищо за този човек. Виждате раса, пол, възраст, дрехи. Забравете за тях. Нищо не знаете. Възприятията за тези неща, които се появяват в съзнанието ви, само защото мозъкът ви харесва категориите, ограничават живота ви. И живота на другите хора също.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ