Съвети за по-добър живот, когато сте в 20-те си години

05.06.2015, 12:30

Не губете времето си. Ценно е!

   
 
Съвети за по-добър живот, когато сте в 20-те си години

Да си в 20-те си години е възхитително и вълнуващо време, но този специален етап от живота ни може да бъде дори още по-специален, ако сами не си пречихме в някои отношения.

Ясно е, че на тази възраст мнозина от нас все още се ориентират в обстановката и много неща са ни простени, но с тези десет съвета вероятно бихте могли да направите дори още повече крачки напред.

1. Не бъдете толкова обсебени от смартфона си

Ясно е, че смартфоните ни предлагат много изкушения и безброй забавления, но повярвайте ни - стоейки постоянно пред тях, вперили поглед в екраните им, пропускате твърде много от това, което става около вас.

2. Спрете да харчите всички пари, които изкарвате

Да, разбираме - млади сте, живее ви се, искате да харчите това, което изкарвате. Не е лошо обаче да помислите и за бъдещето, спестявайки поне малко от парите си. След време ще благодарите на себе си.

3. Не таете злоба в себе си

Оставете това за моментите, когато нямате какво друго да правите. Сега целият живот е пред вас. Прегърнете възможностите, които светът ви предлага и не си губете времето с глупости.

4. Спрете да ядете навън през цялото време и се научете да си готвите

Тук вече говорим и за здравето ви. Всички обичаме да ядем пица, бургери, дюнери и подобни вкусотии, но домашната храна ще ви направи по-здрави, по-жизнени и повярвайте ни - по-вталени и по-добре изглеждащи. Няма нищо лошо да си хапвате пица понякога, но не го превръщайте в основна диета или лайфстайл.

5. Започнете да се грижите за зъбите си

Ясно е, че когато си на 20 и нещо, ходенето на зъболекар вероятно е последната ти грижа. Колкото повече обаче отлагате, толкова повече ще имате главоболия в последствие. Не бъдете глупави и си запазете час, докато проблемите ви все още не са сериозни.

6. Намалете газираните напитки и пийте повече вода

H2O е един от най-добрите ви приятели, за разлика от газираните напитки и цялата вреда, която причиняват на тялото ви.

7. Спрете цигарите

Сериозно. Живеем в 2015 година. Все още ли смятате, че това ви прави готини?

8. Спрете да мислите, че сте единственият човек, който има проблеми

Отдавна минахте пубертета, за да се отдавате на самосъжаление и да смятате, че сте единственият човек на планетата, на когото нещо не му е наред. Защото не сте. Стегнете се, защото никой друг няма да го направи вместо вас.

9. Спрете да проспивате дните си

Ще имате достатъчно време да спите, когато се пенсионирате. Осъзнаваме, че спането е едно от най-приятните неща, които човек може да прави, но на тази възраст трябва да сте активни и заредени с енергия. А ако случайно не сте, потърсете причините за това.

10. Отнасяйте се с уважение към родителите си

Твърде много млади хора забравят, че дължат адски много на родителите си. Дори и живота си. Разбираме, че сте рожби на различни епохи и по твърде много точки липсва разбирателството, но някой ден и вие ще сте в подобна позиция с децата си. Проявявайте разбиране и не забравяйте, че когато наистина имате нужда, семейството никога няма да ви обърне гръб.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ