Съвети за защита в дивата природа

13.02.2016, 11:13

Ако ви се наложи

   
 
Съвети за защита в дивата природа

Съвсем скоро времето ще омекне и инстинктите ни на пътешественици ще "почукат на вратата". Ще съберем багажа, ще посочим произволна посока и просто ще тръгнем да откриваме нови дестинации. Ако може да сме сред природата, най-добре.

Да, но ако излезе мечка? Или крокодил? А ако ви нападне дива свиня? Знаете ли как да се отбранявате, ако ви се наложи? Силно се съмняваме. И ние не знаехме, но намерихме няколко съвета, които намираме за особено полезни. Веднага ги споделяме с вас.

1. Опитайте се да предпазите лицето и врата си. Викайте и търсете удар в носа, гърлото или гърба на животното. Възползвайте се от тежестта си.

2. Опитайте са го ритнете колкото се може по-силно в носа.

3. Ако сте на брега: опитайте се да запазите спокойствие и, ако е възможно, да избягате.

Ако сте във вода: атакувайте очите на животинския ви нападател.

4. Във водата също ще ви е необходимо спокойствие. Целете се в хрилете.

5. Ако сте в близост до вода, а ви преследват по брега, не се заблуждавайте, че ако скочите в реката/езерото, това ще ви спаси. Никога не се знае какво има под повърхността и дали животното, което ви преследва, не може да плува по-добре от вас.

6. Ако ви нападне змия: Опитайте се да не мърдате.

7. Ако ви подгони дива свиня: Опитайте са отскочите в последния момент, преди да ви връхлети, а после потърсете дърво, по което да се покатерите.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ