Страшни глупости, които пациенти са казвали на лекари

25.03.2016, 15:31

Хора всякакви

   
 
Страшни глупости, които пациенти са казвали на лекари

Само като се замислим с какви неадекватни хора ни се налага да общуваме всеки ден, искрено ни става жал за лекарите, които са избрали професия, държаща ги максимално близо до човешкия материал. Те ежедневно трябва да говорят с хора, които са болни, нервни, зли или прости, да се опитат да им помогнат, без да им зашлевят два шамара и да ги изгонят. Трябва да имаш железни нервни, за да издържиш.

Поредното доказателство, че лекарите са герои идва от проучване на един от тях. Той решава да проведе анкета сред свои колеги и да ги попита кое е най-тъпото нещо, което са чували от пациент. Ето и част от отговорите:

1. Един общопрактикуващ лекар си спомня случай, в който една жена идва на стандартен преглед за проследяване на бременност и го пита дали може да вземе някакво хапче, за да си роди момченце.

2. Жена идва в спешното, защото я болят ръцете. Когато я питат какво е станало, тя казва, че не знае. Оказва се, че е ходила на фитнес и има мускулна треска.

3. Жена отива в лекарския кабинет и споделя, че стомахът ѝ издава странни звуци, когато не е яла известно време. Тъй като започнало да влияе на работата ѝ, решила да се консултира с лекар.

4. Майка води детето си в спешното, защото забелязва нещо бяло да се подава от венеца му. Бялото се оказва зъбче.

5. Мъж отива на лекар, при който си е запазил час преди две седмици. Оказва се, че вече му е минало, но решил да дойде за всеки случай.

6. Мъж се оплаква на лекаря си, че винаги като се напие с бира, на следващия ден му е лошо, повръща и го боли стомахът.

7. Жена отива в клиника за репродуктивни проблеми с молба да бъде изследвана, защото от две години не може да забременее. Попитана дали има подозрения какъв може да е проблемът, казва, че не знае. След това лекарите разбират, че мъжът ѝ е в чужбина от година и половина.

8. Мъж нахлува в лекарския кабинет, за да разреши спор с жена си - дали парацетамол или ибупрофен е по-добрият избор.

9. Майка води сина си на лекар, за да попита дали ноктите му трябва да се режат.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ