Страх ме е от Big Brother!

18.08.2015, 15:29

Бат' Георги, задуша'ам сА от силикон

   
 
Страх ме е от Big Brother!

Какви са тези клонинги, уважаеми продуценти, режисьори, културтрегери или просто "риалити гурута"? Не, сериозно - кой избра участниците в това фрийк шоу на тегавата българска телевизионна култура? Винаги съм била любопитна и съм гледала първите епизоди на повечето риалити предавания. Правя го от професионален интерес, а и защото смятам, че за да плюеш по нещо, трябва да си запознат с него. Така. След вчерашния пилотен епизод на поредното издание на Big Brother мога да направя няколко заключения, от които нито едно не е положително. СЛОЧAЕНОС? НЕ МИСЛА!

Ма те еднакви, ма!

Простете ми, ако греша, но женските индивиди, които влязоха в Къщата снощи, са като извадени от калъп. Е, да, цветово се различават, но визуално и биографично имат доста прилики. Нека направим списък:

- Пластични операции - имаме;

- Тежка драма в живота, преобърнала начина на мислене на героинята (на 360 градуса, нали, защото звучи повече от 180) - имаме;

- Татуировки - имаме;

- Откровени глупости във видео визитката, доказващи, че една жена може и да иска да изглежда добре, но менталните си проблеми не може да скрие - имаме;

- Скандално поведение, скандално минало, скандален външен вид, скандална откровена тъпота, скандални признания пред камерата - имаме.

Жените, които вчера влязоха в Къщата на Big Brother, са дотолкова еднакви в отчаяните си опити да бъдат "скандално" различни, че аз лично малко се обиждам от избора на продуцентите. Толкова ли пък нямаше нещо по... по-човешко? Сигурно е трудно да селектираш мургавелка-стриптизьорка, татуирана и сериозно оперирана жена и такава, която се "центрира" в себе си, заедно с още две "скандални" дами. Но ми се струва, че ще е доста по-трудно всичко това да се гледа накуп.

Тестостерон

Има. Поне на пръв поглед мъжете в тазгодишното издание на "Големия брат" са различни типове. Естествено, всички заявяват, че са изключително умни, препълнени с лидерски умения и тонове сексапил, с които смятат да смажат още по-сексапилните куклички в Къщата. По-важното е, че са различни - силно контрастиращи на клонингите от женски пол.

Хомосексуализмът и футболът отново са ръка за... ръка

Много ясно, че в къщата ще има хомосексуален участник. И много ясно, че той ще е крайно "скандален" (ето, пак тази думичка, ами много е удобна!) и агресивен. Продуцентите залагат на интригите, още преди реално предаването да е започнало. И знаят, че независимо дали драска в Рим или рита топка в Сърбия, българският футболист е жизнено необходим на този тип предаване, за да задвижи масовия интерес мощно напред като току-що картотекиран централен нападател.

Освен че в самата къща вече живее бивш неизвестен никому футболист, покрил всички визуални и интелектуални изисквания за този спорт, продуцентите решиха да заложат и на сигурното. По-сигурно от Валери Божинов няма! Хомосексуалният участник сподели, че е треперил в ръчичките на Валери, с което окончателно "взриви публиката", а на мен лично ми счупи тъпомера. Гениален продуцентски ход!

Страшно е

Малко ме е страх. Страх ме е, че участниците, които тепърва ще влизат, ще са... същите. Еднакви, кухи, все така "скандални" и в крайна сметка безсмислени. Страх ме е, че продуцентите на Big Brother имат претенциите да показват честна извадка на различните хора, живеещи в България, а онова, което виждаме на телевизионните екрани, е откровена трагедия. Болят ме очите, боли ме и мозъкът. Не виждам смисъла, не виждам и целта на това предаване. СЕИР! Някой се изкряска... но дори и простият сеир изисква поне малко емоционална и интелектуална хигиена. Щом още с "влизането" продуцентите заложиха на хомо-футболен скандал, бил той истински или нагласен, представям си какви ще са "шокиращите изненади" през следващите седмици.

Разбира се, който не харесва това предаване, няма да го гледа. По-интересното е кой всъщност ще го гледа. И защо? Наистина не разбирам какво носи това предаване на Уважаемия зрител? На мен ми донесе смях. И страх, че няколко месеца тези лица и тези животи ще бъдат изложени на телевизионен показ. Това е положението - Циркът на кошмарите вече е и във вашия дом. Приятно гледане.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ