Странните имена на известните

08.08.2011, 17:37

   
 
Странните имена на известните

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. Някои са познати с псевдоними, за произхода на които съществуват различни истории. Други нарочно сменят рождените си имена. Всеки си има причина за това. Тази тайнственост около истинските имена на звездите прави мистерията около личния им живот още по-голяма, а интересът на публиката към тях – още по-голям. Да хвърлим поглед на 10-те най-странни имена на някои от най-известните мъже в света на шоубизнеса. Някои са много смешни, от други може да ви се доплаче, трети сигурно няма да можете да произнесете, а за четвърти никога няма да се сетите кой се крие зад тях.

Akon

Известният рапър е избрал за свой псевдоним само едно от 12-те или 10-те си имена /трудно е да се определи дали Лу Лу Лу е всъщност едно име или три различни/. Цялото му име е Аляун Дамала Боуга Тайм Пуру Нака Лу Лу Лу Бадара Ейкън Тиам.

Кърк Дъглас

Рожденото име на актьора е Исур Даниелович Демски. Той е син на руски еврейски имигранти в САЩ.

Стинг

Музикантът е известен със своя прякор Стинг, докато истинското му име е Гордън Матю Томас Съмнър. Счита се, че прякорът на Стинг е измислен от негов колега музикант, когато вижда певеца облечен в пуловер на черни и жълти райета като пчела.

Рики Мартин

Цялото име на пуерториканеца е Енрике Хосе Мартин Моралес четвърти.

Кийфър Съдърланд

Името, с което актьорът е известен е само малка част от цялото му рождено име - Кийфър Уилям Фредерик Демпси Джордж Ръфъс Съдърланд.

Джеки Чан

Дали защото е роден в Хонг Конг, истинското име на Джеки Чан е Конг-санг Чан.

Snoop Dogg

Никога не можете да познаете как майката на Snoop Dogg е кръстила сина си - Кордозар Калвин Броудъс. Отново майка му е тази, която му измисля и прякора Snoopy като малък, заради огромната му прилика с анимационния герой.

Тупак Шакур

Интересна е и историята с името на 2Pac. Майка му го записва като Лисейн Париш Крукс, защото когато го ражда е преследвана от властите в САЩ и се страхува да не посегнат на сина й. Затова решава да го нарече с име, което няма нищо общо с нейното.

Робърт Алън Цимерман

Става дума за Боб Дилън, който има и още едно – еврейско име - Шабтай Зисел бен Авраам.

Meat Loaf

Истинското име на музиканта е Марвин Лий Адей. Явно много не го е харесвал щом е избрал такъв псевдоним. През 2001 г. дори официално сменя името си от Марвин на Майкъл.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ