Спечелете книгата "Батман Аполо" на Виктор Пелевин

13.10.2015, 17:00

Отговорете на въпроса ни до 18 октомври

   
 
Спечелете книгата "Батман Аполо" на Виктор Пелевин

Руският писател Виктор Пелевин е странна птица. Въпреки че се радва на висока популярност, а книгите му се четат жадно от хора по целия свят, авторът не обича да се показва, да общува с медиите и почитателите си и като цяло да участва във всякакви публични събития.

Творбите му обаче не се притесняват от огромния интерес към тях и може би затова са така търсени и жадно изчитани от всички любители на писаното слово. Ние от Div.bg, като видни културтрегери с бира в едната ръка и четиво в другата, решихме, че отдавна не сме давали възможност на нашите читатели да печелят награди. А нима има нещо по-хубаво от една смислена книга?

Нека ви разкажем малко повече за "Батман Аполо". Изданието се появи на българския книжен пазар на 5 октомври, така че може да се каже, че ви го даваме "топла, топла". Ето и кратка анотация за книгата: "Мистични ритуали в подземния свят на вампирите; посвещение в undead на млад руски вампир; тайнствени срещи със самия граф Дракула; приключения на границата между реалното и виртуалното; игра с ефектите на превъплъщенията, компютърните игри, комикса... "Батман Аполо" е поредният литературен блокбъстър на Пелевин."

А сега следва кратък откъс. В него ще откриете важни насоки, които ще ви помогнат да отговорите правилно на нашия въпрос:

"Червената течност е основният информационен агент на организма. Когато човек отива в болница, си прави кръвни изследвания и след час докторът знае всичко за него. Или почти всичко. Ето така е и при нас. Разбира се, информацията не се съдържа в самата кръв, намира се в пространството, известно сред вампирите като "лимбо". Кръвта съдържа само кодове и шифри, които позволяват да се разчетат сведенията, имащи отношение към дадения човек. Една груба аналогия – това е отдалеченият достъп до мрежата. Дегустирайки чужда червена течност, ние получаваме всички потребителски имена и пароли. Можем свободно да проникваме в чуждия вътрешен мир.

Цялата вампирска информатика е основана на този принцип. Вампирите използват препарати с червена течност, за да придобият знанията на другия човек. Дори той да е починал, специално пречистване на препарата позволява да се съхранят неговите знания и емоции. Разликата е както между живото цвете и изсушеното между страниците на някоя книга. Между другото, някои вампири, наричани undead, са способни да преминават границата между живота и смъртта чрез способи, които са непостижими за хората."

1581524

Понеже сме убедени, че вече искате да хванете тази книга и да разгърнете страниците ѝ, смятаме, че е време да ви зададем и въпроса ни. А той гласи:

Кое, според откъса, е основният информационен агент на организма?

Очакваме вашите верни отговори под формата на Facebook коментари под тази статия. А на 19 октомври, понеделник, двама от вас ще си спечелят книгата "Батман Аполо" на Виктор Пелевин. Завиждаме ви отсега! Успех!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ