Спецификации и класификация на най-дразнещите съседи в България

04.12.2014, 14:23

Боже, колко мъка има в този блок!

   
 
Спецификации и класификация на най-дразнещите съседи в България

Обществото е общество, защото интерактира обществено и ако индивидите не си взаимодействат един с друг, всичко ще свърши като в приказката за Вавилонската кула... За съжаление всяко стадо си има мърши и тези мърши доста често се размирисват в апартамента отсреща. Става дума за онези твари, които по късна доба биха употребили дрелката или гласовите си данни... Ст.н.с Душко Добродушков от Безалкохолната академия на науките се заема с нелеката задача да систематизира и класифицира най-ярките представители на семейство Съседи, обитаващи територията на България...

1446842

Домашният майстор

Род: Proximus

Вид: Proximus Dosadum

Подвид: Proximus Dosadum Instrumentalis

Характерни особеноси: Максимата на тези съседи е ясна: "В България винаги някой, някъде, реже нещо с флекс". Водени от инстинктите си на истински домашни майстори, те не търпят нито една неизправност в дома си. Също така обичат да ъпгрейдват леговището си с ръчно произведени вещи. Неработещ контакт или нужда от нова закачалка в коридора - за Proximus Dosadum Instrumentalis няма нищо невъзможно, а всяко време на денонощието е подходящо за домашни ремонти. В арсенала на Instrumentalis попадат всякакъв вид стенобойни машини и ударни музикални инструменти като къртачи, дрелки, чукове и дори шмиргел...

Допълнителни сведения: Флексът - този апотеоз на българския домашен майстор, е предмет от първа необходимост и истинска светая светих, към която той се отнася със страхопочитание и полага внимателни грижи за изправността му. По тази именно причина в Русия го наричат на галено "болгарка". Може би спомен от почивката на Златните, когато под парещите лъчи на августовското слънце те са отмаряли на сянка с коктейл в ръка и приятна "инструментална" музика, нежно долитаща до ушите им от близкия, все още строящ се хотел...

1446839

Студентът от провинцията

Род: Proximus

Вид: Proximus Dosadum

Подвид: Proximus Dosadum Kuponis

Характерни особености: Те са млади, те са любопитни и не подлежат на никакъв контрол! Обикновено представителите на подвида Kuponis живеят в прайдове от по няколко души с цел да си делят квартирните разходи. Тъй като за пръв път в живота си са далеч от родителски надзор, те често се събират на талази в бърлогата си, за да отпразнуват факта чрез извършването на сакрални обреди, включващи алкохолни жертвоприношения и издаването на звуци от различно естество. Новите хоризонти, откриващи се пред този вид съседи, често им вземат акъла, а впечатленията са толкова силни, че дори в редките вечери, когато у тях няма купонче, се водят трепетни разговори на висок глас, отнасящи се до разнообразни теми като намаленията на дрехи в мола и промоциите на водка в новия нощен клуб.

Допълнителни сведения: Proximus Dosadum Kuponis по правило са нощни животни, като най-активният им период е между 21:00 и 03:00 ч. Пазят тишина само в два случая - когато са на купон у друг приятелски прайд и през уикенда, когато се завръщат по родните си места.

1446837

Маниакът с мощните колони

Род: Proximus

Вид: Proximus Dosadum

Подвид: Proximus Dosadum Chalgaria

Характерни особености: Chalgaria са истински фенове на качествената музика. Те я слушат винаги и навсякъде и по тази причина имат мощна стерео система (80 вата, баце!). Макар понякога от колоните им да се дочува и друг вид музика, обикновено хаус и "баладите на Scorpions", това е само за парлама. По този начин те демонстрират на околните задълбочени познания в областта на музиката, но в действителност никой не може да измести чалгата от сърцата им. Знаят наизуст всички песни от новите албуми на Фики и Тони Сторарови и с удоволствие си припяват "Милионерче", докато рипийтът я повтаря за 17-ти път. Кодексът на честта на Chalgaria изисква, без значение в какво настроение са и кое време на денонощието е, винаги да слушат музика на принципа "волумето на макс", за да се чуват през девет блока в десети. По този начин те маркират територията си.

Характерни особености: Макар някои представители на подвида да проявяват завидна агресия спрямо парламентьора, нагърбил се с отговорната задача да ги помоли да намалят децибелите, обикновено Chalgaria са дружелюбни и лесно приемат направените забележки, но тъй като краткосрочната им памет е заета да помни текстовете на любимите им изпълнители, те често забравят за поетия ангажимент да са по-тихи. Единственият успешен начин, който макар и за малко кара Chalgaria да затихнат, е появата на представители на разред Униформени.

1446841

Защитничката на животинските права

Род: Proximus

Вид: Proximus Dosadum

Подвид: Proximus Dosadum Zoophilos

Характерни особености: Синдромът на дамата с кучетата се проявява най-често при жени в начален стадий на климактериум, които обаче отдавна са в извънфертилна възраст. Първите признаци на критическата и хроничната липса на сексуални контакти карат тези жени да търсят неконвенционални методи за задоволяване на нуждата си от емоционална близост. Въпреки че Zoophilos твърдят, че обичат всички животни, това не е така. Те фаворизират единствено и само кучетата, като често близостта им с тях опасно преминава границата на отношенията стопанин-домашен любимец и се пренася в сферата на сексуалните извращения. По правило Zoophilos гледат от едно до 4 и повече кучета у дома си, а пред входа с помощта на Proximus Dosadum Instrumentalis сглобяват импровизирана колибка за поне още четири бездомни животни. На молбите на другите съседи да укротят непрестанно лаещите си домашни любимци Zoophilos реагират според правилото "Homo homini lupus est" и като истински вълци надават мощен вой за правата на животните и тяхното място под слънцето... и в блока.

Допълнителни сведения: Най-често хабитатът на Zoophilos включва междублоковото пространство и кварталните градинки. Обикновено могат да бъдат забелязани да обсъждат новите Facebook инициативи за спасяване на безпризорните животни в компанията на други представители на своя подвид, традиционно придружавани от значителен брой лаещи.

1446840

Властелинът на тишината

Род: Proximus

Вид: Proximus Dosadum

Подвид: Proximus Dosadum Pensioneris

Характерни особености: Proximus Dosadum Pensioneris са имагото на дотук изброените съседи, т.е. тяхната последна форма от развитието им, до която достигат след 65-тата си година. Pensioneris притежават всички белези на редовния читател на вестник "Трета възраст" и макар като такива да са с намалени зрителни способности и увреден слух, те виждат и чуват всичко. В противовес на останалите представители на рода, Pensioneris са традиционно тихи, но точно в това е проблемът. Те често са в конфликт с останалите представители на семейство Съседи, тъй като са способни да чуят дори падането на последната капка, която изтръсква в тоалетната съседът четири етажа по-нагоре и този шум, както и всеки останал, неимоверно много ги дразни. От друга страна Pensioneris разполагат със силно развито чувство за граждански дълг и дори спейки, те усещат кога някой непознат е влязъл във входа и бързат да изпълзят навън, за да го пресрещнат с думите "You shall not pass" и да го проверят щателно.

Допълнителни сведения: Тъй като Pensioneris са единствените студенокръвни представители на семейство Съседи, те често могат да бъдат забелязани през летните месеци да събират топлина на пейката пред входа, а зимата обикновено спят зимен сън, прекъсван за кратко на 1-во число на месеца, за да си получат пенсията. В конфликт са с Proximus Dosadum Kuponis и Proximus Dosadum Chalgaria.

Заключение: Биоразнообразието в България е голямо и наситено с представители на всякакви видове живи същества. Това твърдение, отнесено към семейство Съседи, означава, че за запазването целостта на крехкото междувидово равновесие всеки един индивид поотделно трябва да се стреми към постигане на обща търпимост.

Ст. н. с. Душко Добродушков
Безалкохолна Академия на Науките, 2014 г.

1446844

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ