Снимките на голи жени отприщват мозъка

07.12.2011, 09:13

   
 
Снимките на голи жени отприщват мозъка

Явно порното не е чак толкова вредно. Порно сайтове всъщност могат да ви стимулират повече отколкото си мислите. Разглеждането на голи снимки (на мадами, разбира се) може да подобри способността на мозъка да възприема информация, според ново изследване, цитирано в Men’s Health.

При провеждането му на хората били показвани снимки на голи мъже и жени и се оказало, че мозъците им работели по-бързо при възприемането на голите снимки, отколкото на фотосите, на които същите били с дрехи.

Но недейте да мислите, че като си разглеждате голи снимки на компютъра в офиса (което не е позволено), работата ви ще се свърши сама. По-добре се насочете към някои храни, които ще ускорят работата на мозъка ви, защото за разлика от разглеждането на голи снимки по време на работа, храненето и дъвченето на дъвка не са забранени.

Слушайте музика

Това помага за подобряване на възприятията ви (особено способността да останете концентрирани и будни). Все пак се уверете, че не прекалявате и слушането на музика не се превръща в единственото ви занимание на работното място.

Дъвчете дъвка

Дъвченето на дъвка, особено ментова, влияе добре на мозъка ви. Самият ѝ аромат помага за будността и за функционирането на паметта. 

Пийте кафе

Едно на ден е най-добре, преди да започнете с ежедневните задачи. То ще ви помогне да мислите и възприемате по-добре, поне за 45 минути.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ